Πολιτική|27.11.2023 18:08

Γεραπετρίτης: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στο σύγχρονο κόσμο

Newsroom

«Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο», διαμήνυσε σε συνέντευξή του στο CNBC Europe ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «η ανθρωπιστική παύση πρέπει να δημιουργήσει μια θετική δυναμική». Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να παραταθεί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Παράλληλα σημείωσε ότι «πέραν της ανταλλαγής ομήρων και αιχμαλώτων, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν»: Όπως, «να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα. Να αυξηθούν τα σημεία εισόδου. Να επανεκκινήσει η λειτουργία των βασικών υποδομών. Και προφανώς, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους τραυματίες».

Στη συνέντευξη εκτενή αναφορά έγινε και για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί πως το Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε πως η κατάσταση στην Ουκρανία «δεν πηγαίνει καλά. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος συγκρούσεων μετά τη ρωσική επίθεση… και αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σθεναροί όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία».

πόλεμοςΜέση ΑνατολήΝΑΤΟΓιώργος ΓεραπετρίτηςΥπουργός Εξωτερικώνειδήσεις τώραΙσραήλ