Πολιτική|28.11.2023 23:46

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Κυριάκος Πιερρακάκης - Τι συζητήθηκε

Newsroom

Τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην πρώτη του επίσκεψη από την ανάληψη των καθηκόντών του. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Κυριάκο Πιερρακάκη για τα νέα καθήκοντα και του ευχήθηκε παραγωγική και καλλίκαρπη θητεία. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ έδωσαν το παρών, επίσης, ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, και συνεργάτες του κ. Υπουργού, και εκ μέρους του Πατριαρχείου ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ε

Τον υπουργό καλωσόρισαν κατά την άφιξη του ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, με κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Αμέσως μετά, μαζί με τη συνοδεία του, προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια . Το μεσημέρι ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρεκάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

ειδήσεις τώραυπουργείο ΠαιδείαςΚυριάκος ΠιερρακάκηςΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος