Πολιτική|29.11.2023 10:23

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου «αδειάζει» τον Σούνακ: Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές

Newsroom

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου «αδειάζει» με δηλώσεις του τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται με στόχο «να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και πώς δεν έχει διακοπεί ο διάλογος στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου που προκάλεσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε δήλωση στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τον Γιάννη Ανδριτσόπουλο, ο εκπρόσωπος του Μουσείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η θέση του Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μια σύμπραξη για τον Παρθενώνα συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές».

Σύμφωνες με πηγές του λονδρέζικου ιδρύματος, η διπλωματική και επικοινωνιακή κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Ελλάδας – Βρετανίας δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη των συζητήσεων, οι οποίες διεξάγοντας από τον Νοέμβριο του 2021 μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

«Πιστεύουμε σε μια μακροχρόνια συνεργασία αυτού του είδους που θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία έτσι ώστε αφενός να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά σε όλο τον κόσμο και αφετέρου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητά της μοναδικής συλλογής που διαθέτουμε στο Μουσείο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου.

ειδήσεις τώραγλυπτά του ΠαρθενώναΚυριάκος ΜητσοτάκηςΒρετανικό ΜουσείοΡίσι Σούνακ