Πολιτική|30.11.2023 15:32

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Θεοχάρη στη Βουλή με υπόνοιες για λίστα Λαγκάρντ - «Ξέρουμε ότι απεχθάνεστε τη Δημοκρατία»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ανάμεσα στον Χάρη Θεοχάρη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ξέσπασε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με αφορμή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου και άφησε υπονοούμενα για την εμπλοκή του παριστάμενου υφυπουργού, Χάρη Θεοχάρη για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Ξέρουμε ότι απεχθάνεστε τη δημοκρατία», απάντησε ο κ. Θεοχάρης, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να απαντά: «Δεν έχετε σχέση με τη δημοκρατία. Μην κάνετε τον αυτοκράτορα διορισμένος υπουργός είστε».  «Αυτός είναι ο σεβασμός για ένα συνάδελφο βουλευτή. Είναι δυνατόν να έρχεστε και να μιλάτε για τη λίστα Λαγκάρντ ότι έχω κάποια δικαστική ή άλλη εμπλοκή. Είναι δυνατόν να μην δέχεστε την ετυμηγορία που απάλλαξε τον κ. Παπαστάυρου. Και έχετε κάρτα δικηγόρου και πληρώνετε τις εισφορές σας», σήκωσε το γάντι ο κ. Θεοχάρης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απαντώντας επέμεινε σε όσα είχε πει νωρίτερα: «Το έχουμε δει το πρόσωπό σας και ήσασταν το δεξί και αριστερό χέρι του Παπακωνσταντίνου. Όταν καταθέτατε στην εξεταστική για τη λίστα Λαγκάρντ και έχετε εμπλοκή. Το ότι φτάνουν να απαλλάσσονται χαρακτηρίζει τη διαφθορά και τη διαπλοκή τη χώρα. Έχετε κάνει ΠτΔ αυτή που ψήφισε να αθωωθεί», σημείωσε και προσέθεσε ότι η πορεία της είναι άσπιλη ενώ είπε πως παραμένει μαχόμενη δικηγόρος. «Υπάρχει κάτι που περιφρονείται περισσότερο από τη Δημοκρατία και αυτό είναι η Δικαιοσύνη», κατέληξε ο Χάρης Θεοχάρης, με τα πνεύματα να ηρεμούν.

Τελικά, μετά την ψηφοφορία των κομμάτων επικράτησε η πρόταση του προεδρείου της Επιτροπής και ξεκίνησε η διαδικασία με τις ομιλίες των εισηγητών. 

Χάρης ΘεοχάρηςΒουλήΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΠλεύση ΕλευθερίαςΖωή Κωνσταντοπούλου