Πολιτική|30.11.2023 20:46

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ και δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ - Κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ που «απειλείται» από ΚΚΕ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega. Την ίδια στιγμή στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποκτά και διαφορά 2 μονάδων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοκοπικά μαντάτα είναι ιδιαίτερα άσχημα για το κόμμα της Κουμουνδούρου, το οποίο απειλείται και από το ΚΚΕ για την τρίτη θέση.

Κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% των ψήφων, ενώ το δεύτερο ΠΑΣΟΚ το 12,2% καταγράφοντας αύξηση 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, μετά και την διάσπαση του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τα δημοκοπικά του ποσοστά να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο, καθώς έχει φτάσει στο 10,2%.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα καταλαμβάνοντας το 41%, των θετικών ψήφων. Στη δεύτερη θέση ο «κανένας» με 31%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Ανδρουλάκη και Κασσελάκη, συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 5%.

Μεγάλη αποσυσπείρωση για ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis, μόνο οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα (51%). Σχεδόν ένας στους 10 οδεύει προς ΚΚΕ, ενώ σημαντικές απώλειες υπάρχουν προς το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας.

Την ίδια ώρα, πολύ υψηλή συσπείρωση συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία (άνω του 80%), ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά το 77%.

ΣΥΡΙΖΑMetron AnalysisΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΚΚΕδημοσκόπηση