Πολιτική|01.12.2023 18:37

Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» - «Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και αστερίσκοι στην ισότητα»

Newsroom

Τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική φωνή», στα γραφεία της οργάνωσης στο Μοναστηράκι, επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον HIV.

«Να εξαλείψουμε το στίγμα το συντομότερο δυνατό»

«Το να ζει κάποιος με HIV δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Και το στίγμα που υπάρχει είναι κάτι που πρέπει να εξαλείψουμε το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να γίνουμε μια κοινωνία που είναι ευαίσθητη στους συνανθρώπους και τους συμπολίτες μας, να γιορτάζουμε τη μοναδικότητα του καθενός και έτσι να γιορτάζουμε και τη διαφορετικότητα, με ενσυναίσθηση», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ προέτρεψε την οργάνωση να συνεχίσει την εξαιρετικό έργο της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε καταθέσει το Στρατηγικό Σχέδιο για τον HIV, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι έχουν παρουσιαστεί τεράστιες καθυστερήσεις για την εφαρμογή του, ενώ ακόμη και όταν ψηφίστηκαν νόμοι για την εφαρμογή μέρους σημείων που αυτό προέβλεπε, όπως για παράδειγμα η PrEP, έπρεπε να περάσουν 14 μήνες προκειμένου να βγει μια υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του αντίστοιχου νόμου. Επιτακτική όμως ανάγκη, όπως σημείωσε είναι και η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως υποχρεωτικού μαθήματος στα σχολεία μας -σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ανήμερα της συγκεκριμένης ημέρας από το 2018 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ουδέποτε υλοποίησε μέχρι και σήμερα. Επισήμανε παράλληλα ότι η ημέρα αυτή, αφορά και ανθρώπους πέρα από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Ισότητα = ισότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν υπάρχουν αστερίσκοι και προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό θα κάνουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνόδευσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα δικαιώματα και την ισότητα, Έλενα Ακρίτα, καθώς και ο σύζυγος του Τάιλερ Μάκμπεθ.

HIVAidsΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα