Πολιτική|05.12.2023 09:19

Νέα Αριστερά: «Να καλύψουμε όσους δε μπορούν να εκφραστούν από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ», λέει ο Οζγκιούρ Φερχάτ

Newsroom

Για τον νέο πολιτικό φορέα που ονομάστηκε «Νέα Αριστερά», το στίγμα και τους στόχους του αλλά και την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο OPEN, ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ.

«Είχαμε πολιτικές διαφωνίες για αυτό αποχωρήσαμε» είπε και πρόσθεσε για τη νέα Κ.Ο «ότι αντικατοπτρίζει αυτό που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών που δεν μπορεί να εκφραστούν από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή ακόμα και το ΚΚΕ».

Στόχος να διαμορφωθεί ένας πολιτικός φορέας που θα αφουγκραστεί τις αγωνίες της κοινωνίας 

Σε ερώτηση για το παρών στην ψηφοφορία για τους servicers ο Φερχάτ εξήγησε πως «οι περισσότεροι ψήφισαν κατά μονάδα, δεν είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ ψήφισα ως ανεξάρτητος βουλευτής. Οι περισσότεροι ψήφισαν κατά, σε ορισμένα άρθρα η διατύπωση έγινε παρών και δεν είχαν να κάνουν με την ρευστοποίηση της περιουσίας και των ακινήτων».

Όπως πρόσθεσε ότι στο μέλλον «θα υπάρχουν προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλά προφανώς θα υπάρχει διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα επί των θεμάτων και αν κάποια άρθρα που έρχονται επί των νομοσχεδίων εξυπηρετούν τον πολίτη θα ψηφίζουμε».

Για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα όσα τους καταλογίζουν οι πρώην σύντροφοί τους, ο Φερχάτ απάντησε «είχαμε πολιτικές διαφωνίες για αυτό αποχωρήσαμε και για αυτό συγκροτείται νέα κοινοβουλευτική ομάδα η οποία αντικατοπτρίζει αυτό που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και δεν μπορεί να εκφραστούν από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή ακόμα και το ΚΚΕ. Υπάρχει μεγάλο κενό, υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν μπορούν να εκφραστούν πολιτικά από τα πολιτικά σχήματα. Δε θα τους επιτεθώ με αυτά τα επίθετα, αλλά ας δουν λίγο γιατί ο Μητσοτάκης κάνει πολύ καλή νεοφιλελεύθερη δουλειά και αυτοί δεν μπορούν να αντεπιτεθούν πολιτικά εντός του Κοινοβουλίου και πολύ περισσότερο εντός της κοινωνίας».

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα και την επιλογή του να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν γειώνουμε σε καμιά περίπτωση του όνομα του Αλ. Τσίπρα, είναι ο φυσικός ηγέτης και αρχηγός αυτού του χώρου, είναι μια παρακαταθήκη για εμάς».

Τέλος, για τους στόχους το νέου φορέα ο Φερχάτ είπε χαρακτηριστικά ότι «ο πήχης είναι να διαμορφωθεί ένας πολιτικός φορέας που θα αφουγκραστεί τις αγωνίες της κοινωνίας και θα μπορεί να δώσει τον αγώνα εντός και εκτός κοινοβουλίου» και πρόσθεσε «είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για συμμαχίες η μεγαλύτερη συμμαχία θα είναι εντός της κοινωνίας μαζί με τους χιλιάδες των συμπολιτών που αγωνιούν για την κατάσταση στην Ελλάδα, και αυτό πιστεύω θα φέρει μια ευρύτερη συμμαχία». 

ειδήσεις τώραβουλευτήςΝέα αριστερά