Πολιτική|07.12.2023 19:07

Θέματα μεταφορών στην ατζέντα της συνάντησης του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Τούρκο ομόλογό του - Τι συζητήθηκε

Newsroom

Θέματα διμερούς συνεργασίας κυρίως στον τομέα των μεταφορών συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Abdulkadir Uraloglu στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της διευρυμένης τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο Γ.Γ. Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Μαγουλάς και ο Γ.Γ. Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, δόθηκε έμφαση στη σιδηροδρομική διασυνοριακή σύνδεση, την κατασκευή της διασυνοριακής οδικής γέφυρας Κήπων-Υψάλων και την πιθανή αναβάθμιση του πλαισίου συνεργασίας στο πεδίο των αερομεταφορών.

Επίσης υπήρξε Κοινή Δήλωση/ Διακήρυξη για επόμενη σύγκληση Τεχνικής Επιτροπής για τη δεύτερη γέφυρα στον Έβρο, που υπεγράφη από τον CEO της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Κουτσούκο και τον Τούρκο Αν. Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων της Τουρκίας κ. Selahattin Bayramcavus. Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την πρόοδο των εργασιών στην κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στην περιοχή Κήποι - Ύψαλα, την οποία εποπτεύει η Εγνατία Οδός Α.Ε. και ανακοινώνουν την επόμενη συνάντηση τεχνικών επιτροπών και εμπειρογνωμόνων.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνυπουργείο Μεταφορώνειδήσεις τώραΤουρκίαΧρήστος Σταϊκούρας