Νοσοκομείο Χανίων: «Κλείστο το στόμα σου» - Αιχμηρή αντίδραση Μπακογιάννη σε πολίτη
NewsroomΣε κλίμα υψηλής έντασης εξελίχθηκε η ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Χανίων, στην οποία έδωσε το «παρών» ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία -ενοχλημένη από συνεχείς διακοπές κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της- απευθύνθηκε σε μια γυναίκα από το ακροατήριο λέγοντας: «Κλείστο ρε πουλάκι μου το στόμα σου ένα λεπτό, κλείστο».
«Κλείστο, μιλάω»
Ειδικότερ, προηγουμένως, η κ. Μπακογιάννη είχε επιχειρήσει να δώσει έναν τόνο συνεννόησης, τονίζοντας πως η κουβέντα διεξαγόταν μέσα σε πλαίσια γόνιμου διαλόγου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο «σόου Άδωνι-Πολάκη».
Αναφερόμενη στις ελλείψεις του νοσοκομείου, παραδέχθηκε τις τεράστιες ανάγκες, σημειώνοντας χαριτολογώντας πως η ίδια θα ήθελε να δοθούν δύο δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα άμεσα ζητήματα αναμένεται να δρομολογηθούν από τον Νοέμβριο έως τον προσεχή Ιανουάριο.
Η βουλευτής υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα να συνδράμουν όλοι όσοι επωφελούνται από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, ενώ έκανε ειδική μνεία στο σχέδιο δημιουργίας ενός campus υγείας σε γειτονική έκταση 20 στρεμμάτων.
Η ροή της ομιλίας της, ωστόσο, διακόπηκε από παριστάμενη, προκαλώντας την άμεση και αιχμηρή αντίδρασή της:
«Κλείστο ρε πουλάκι μου το στόμα σου ένα λεπτό, κλείστο», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τη γυναίκα να απαντά: «Σε ποιον μιλάτε έτσι;». Η βουλευτής επανέλαβε τότε: «Κλείστο, μιλάω».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το μοναδικό της εκδήλωσης, καθώς η κ. Μπακογιάννη είχε έρθει σε αντιπαράθεση και με άλλον πολίτη λίγα λεπτά νωρίτερα, την ίδια ώρα που έξω από τον χώρο διεξαγόταν ευρύτερο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση της υγείας στην περιοχή.
- Εμπρησμοί στη Γλυφάδα: Σοκάρει πρώην σύντροφος του 46χρονου υπαξιωματικού - «Μου είπε δύο φορές ότι θα με σκοτώσει»
- «Κλείστο το στόμα σου, πουλάκι μου»: Η αντίδραση Μπακογιάννη σε συζήτηση για το Νοσοκομείο Χανίων
- Σοβαρή θεσμική και πολιτική κρίση στην Πολωνία: Αστυνομική επέμβαση στο Συνταγματικό Δικαστήριο - Για πραξικόπημα μιλά η αντιπολίτευση
- Έκρηξη στην Πλάκα: «Έχασαν τη ζωή τους για 20 ευρώ» - Η πρώτη αντίδραση των συγγενών των Αμερικανών