Πολιτική|09.12.2023 10:44

Δημοσκόπηση GPO: Ευρύ προβάδισμα ΝΔ ενόψει Ευρωεκλογών με δεύτερο ΠΑΣΟΚ και μονοψήφιο ΣΥΡΙΖΑ - 2,5% για Νέα Αριστερά

Newsroom

Ισχυρό προβάδισμα της τάξεως του 23,6% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Στη δεύτερη θέση είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μονοψήφιο ποσοστό. Η εν λόγω δημοσκόπηση ανιχνεύει για πρώτη φορά την πρόθεση ψήφου προς τη Νέα Αριστερά, καθώς διεξήχθη λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,7 % στην πρόθεση ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο 12,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά όλο και περισσότερο, καθώς η δημοσκόπηση των δείχνει να πέφτει κάτω από το 10% και πιο συγκεκριμένα συγκεντρώνει 9,8% στην πρόθεση ψήφου.

Σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ, που συγκεντρώνει 8,9%, ενώ ακολουθούν: Ελληνική Λύση (5,4%), Σπαρτιάτες (3,2%), Πλεύση Ελευθερίας (2,8%) και Νίκη (2,7%).

Τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία για τη Νέα Αριστερά

Όσον αφορά τη Νέα Αριστερά, συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 2,5%, αν και όπως τονίζει η εφημερίδα η έρευνα, διεξήχθη το διάστημα 5 έως 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε δηλαδή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του νέου φορέα που δημιούργησαν οι 11 βουλευτές.

Την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών, ενώ «πολύ» και «αρκετά πιθανό» το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη Νέα Αριστερά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές δηλώνει το 5,8% του συνόλου.

δημοσκόπησηΠΑΣΟΚΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςΝέα αριστερά