Πολιτική|15.12.2023 17:12

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου - Νάτσιου - Ράπτη και Τσακαλώτου για το γάμο ομοφυλοφίλων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επεισοδιακή είναι η δεύτερη ημέρα της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή, με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Νατσιο να «κονταροχτυπιούνται» με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και την στάση της Αστυνομίας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε αρχικά τους αστυνομικούς, να κηρύξουν «μποϊκοτάζ» και να προβούν σε «ανταρσία»! «Χθες είχαμε μια ανταρσία. Ανταρσία αστυνομικών. Δεν πήγαν στο γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Θέλετε την άποψή μου; Καλά έκαναν και δεν πήγαν στο γήπεδο. Τι δουλειά έχει η Αστυνομία στα γήπεδα των ΠΑΕ, των Ανωνύμων Εταιρειών; Να μην ξαναπάει η Αστυνομία στα γήπεδα ποτέ. Και κάνω και μια έκκληση στους Έλληνες αστυνομικούς, γιατί χαροπαλεύει ο συνάδελφός τους. Το παιδί αυτό, αν βγει από κει μέσα, θα είναι με κομμένο πόδι. Για 800 ευρώ και δεν ντρεπόμαστε. Κάνω έκκληση στους αστυνομικούς: Κάντε μποϊκοτάζ και ανταρσία στους πλειστηριασμούς των σπιτιών των Ελλήνων. Μην πηγαίνετε εκεί. Όπως δεν πάτε στα γήπεδα, μην πηγαίνετε και στους πλειστηριασμούς, για να ταΐζουμε τα funds» υπογράμμισε. Στη συνέχεια «έπιασε» το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών. «Η Ελληνική Λύση είναι κάθετα αντίθετη.Άλλο η επιλογής του καθενός, τι κάνει στο κρεβάτι του και άλλο η παιδική ψυχή που υιοθετείται από έναν άνδρα με άνδρα και από μια γυναίκα με μια γυναίκα. Το παιδί θέλει μπαμπά, θέλει μαμά. Θέλει πατέρα, θέλει μητέρα», σημείωσε.

Τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός ο οποίος είπε ότι τα ΜΑΤ αρνήθηκαν χθες να μεταβούν στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. Στη συνέχεια, με την σειρά του, μίλησε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως είπε, «το Σύνταγμά μας έχει ως προοίμιο το όνομα της Αγίου και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Αυτή δεν είναι τυπική αναφορά στην πίστη των Ελλήνων στον τριαδικό Θεό. Ορίζει ότι τα άρθρα του Καταστατικού Χάρτη, πρέπει να διέπονται από χριστιανική διδασκαλία, το ίδιο και οι νόμοι πρέπει να είναι σύμφωνοι ή τουλάχιστον να μην έρχονται σε σύγκρουση με αυτή. Αν έρθει το νομοσχέδιο, αν ψηφιστεί, θα βρίσκεται σε απόλυτο αντίποδα της χριστιανικής μας πίστης και θα προσβάλλει βάναυσα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Στους δύο πολιτικούς αρχηγούς απάντησε η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη η οποία χαρακτήρισε απαράδεκτο να καλείτε σε στάση η Ελληνική Αστυνομία! «Δεν μπορεί να ακούγονται στο Κοινοβούλιο τέτοιες τοποθετήσεις. Κύριε Βελόπουλε να το πάρετε πίσω. Είναι απαράδεκτες αυτές οι δηλώσεις ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας. Δεν δεχόμαστε κανέναν να είναι τιμητής».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι «δεν ακούει στη φωνή τους αγάπη»! « Δεν ακούω αλληλεγγύη σε ένα μικρό παιδί που είναι γκέι σε ένα σχολείο και τον τραμπουκίζουνε και δεν μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν ακούω αγάπη για μια νέα κοπέλα λεσβία, που έχει μια σύντροφο που πεθαίνει, και χάνει το παιδί της», κατέληξε.

γάμοςειδήσεις τώραΒουλήομόφυλα ζευγάριαΚυριάκος ΒελόπουλοςΔημήτρης ΝατσιόςΕυκλείδης Τσακαλώτος