Πολιτική|18.12.2023 06:15

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αιφνιδιασμοί Κασσελάκη και η... συμπάθεια Αποστολάκη στον Δένδια

Σπύρος Ραπανάκης

Με ομιλία στο Digital Economy Forum 2023: «Shaping Greece’s Digital Future» του ΣΕΠΕ θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες της εβδομάδας ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να… τρέχει, σε συναντήσεις, σε συνεδριάσεις, σε ομιλίες, εντος κι εκτός Αθηνών. Χθες, λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού στην βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αιφνιδίασε τα μέλη του κόμματος που συνεδρίαζαν στην Πάτρα καθώς βρέθηκε οικογενειακώς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, παίρνοντας μάλιστα τον λόγο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατός, ζωντανός και πάει μπροστά. Πάμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία. Αυτές είναι οι αξίες της Αριστεράς», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει περιοδείες και απροειδοποίητες επισκέψεις στην Αθήνα μέχρι τα Χριστούγεννα οπότε και θα ταξιδέψει για τις ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές στο Τέξας και στο Μισσισίπη.

Νωρίτερα είχε μιλήσει στους βουλευτές του κόμματος του όπου έθεσε ξανά τον στόχο της νίκης στις ευρωεκλογές παρουσιάζοντας 11 άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: σαφές και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, δίκαιη και συμπεριληπτική πράσινη μετάβαση, αποτελεσματικό πρόγραμμα για το πρόβλημα της στέγασης, παροχή δυνατότητας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα να αγοράζει από τα funds και τους servicers τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, βελτίωση δικαστικού συστήματος, ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, εμπέδωση αμφίπλευρα σχέσεων ειρήνης και ανάπτυξης αφενός με τους στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας στην Δύση και αφετέρου με τις αναδυόμενες δυνάμεις εξ Ανατολών στη βάση διμερών και πολυμερών επωφελών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη συζήτησαν κι ευχήθηκαν για τις γιορτές στους δημοσιογράφους. Εξήγησαν μάλιστα την απόφαση για υπερψήφιση των αμυντικών δαπανών. «Η απόφαση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να θωρακίζεται, οι ένοπλες δυνάμεις να είναι ισχυρές, ότι πρέπει να υπάρξει υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και στήριξη της αμυντικής εγχώριας βιομηχανίας», είπε ο τομεάρχης άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μάλιστα ο ναύαρχος Αποστολάκης μίλησε με θερμά λόγια για τον υπουργό άμυνας Νίκο Δένδια για δύο περιπτώσεις: Πρώτον, για την ομιλία Δένδια, σημείωσε: «καλώς ανακοίνωσε την επανεξέταση από την αρχή, από μηδενική βάση, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να δούμε τι χρειαζόμαστε πραγματικά, με ποια σειρά πρέπει να τα πάρουμε, σε σχέση και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Δεύτερον, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για αναθεώρηση των εξοπλισμών, με τις κορβέτες και την επιπλέον Belhara στο επίκεντρο, ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε: «Το έχει πιάσει καλά ο Δένδιας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίζει ο,τι έρχεται». Την προσωπική συμπάθεια σε έναν άλλο υπουργό, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, έχει εκφράσει κατ επανάληψη και ο Στέφανος Κασσελάκης. Βέβαια την ίδια στιγμή, η υπόθεση της υπόκλισης του υπουργού εξωτερικών κατά την επίσκεψη Ερντογάν είναι από τα κύρια θέματα που αναδεικνύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώνοντας ότι «η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να υποκλιθεί σε κανέναν».

Ευάγγελος ΑποστολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΝίκος Δένδιας