Καιρίδης για την τροπολογία για τους μετανάστες: Ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Σαμαρά
Newsroom«Φέραμε μια περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης αναφερόμενος στην τροπολογία που αφορά τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για τρία χρόνια.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επισήμανε πως «η μεταναστευτική πολιτική δεν αλλάζει». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην έντονη διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία, λέγοντας πως «κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο προσέλκυσης μεταναστών. Αφορά αφίξεις πριν το 2021» προσθέτοντας ότι «τον κύριο Σαμαρά το σέβομαι απόλυτα όπως και όλοι στη ΝΔ».
«Υπάρχει ο πάγιος μηχανισμός να δίνονται χαρτιά σε μη μόνιμους ήδη από το 2014. Υπάρχει μια οριζόντια ρύθμιση εδώ και 7 χρόνια να μπορεί να αιτηθεί. Εμείς αυστηροποιούμε αυτή τη ρύθμιση» επισήμανε ο κ. Καιρίδης. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ γρήγορο μηχανισμό ασύλου, που ξεκίνησε επί Σαμαρά και τόνισε ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στην Ολομέλεια «ακόμα και για τους πιο καχύποπτους».
- Από... προφήτης σε «μεσσίας»: Σεναριογράφος των Simpsons κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2028
- Πυροβολισμοί σε κατάστημα στην Πατησίων: Καταδίωξη και τρεις συλλήψεις - «Πυροβόλησαν και προς το κεφάλι, τον βρήκα κάτω»
- Η Ευρώπη «φλέγεται»: 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης για Μάιο
- Ρατσιστική επίθεση κατά 12χρονου Ινδού στην Πάτρα - Τον άρπαξαν, τον ξυλοκόπησαν και τον έκαψαν με τσιγάρο