Πολιτική|19.12.2023 21:19

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για την Ανάπλαση ΑΕ: Τι απαντά η κυβέρνηση στις βολές του Δούκα για την τροπολογία

Newsroom

Αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή για την τροπολογία με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρεία του Δήμου Αθηναίων «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΑΝΑΣ Α.Ε.» και από τον δήμο περνάει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, ενώ είχε προηγηθεί σκληρή κριτική από τον νέο δήμαρχο της πρωτεύουσας, Χάρη Δούκα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η κυβέρνηση αναφέρει ότι η αλλαγή του σκοπού της εταιρείας δεν ήταν ποτέ δημοτική, αλλά δημόσια  αποφασίστηκε από τον Μάρτιο του 2022. Σε αυτή είναι μέτοχοι τέσσερα υπουργεία, υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και έχεις ως στόχο να αναδείξει όλα τα ιστορικά μνημεία και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπλέον, τονίζει ότι όποιος και αν ήταν δήμαρχος Αθηναίων δεν θα διοικούσε την εταιρεία και τα έργα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται εκ νέου η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας χωρίς πλέον τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων ή άλλου στελέχους του δήμου που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο Χάρης Δούκας καταγγέλλει κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να αποκλειστεί η νέα δημοτική αρχή από τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων Μπακογιάννη για τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου. Άθλια και χυδαία υπονοούμενα χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η κόντρα μεταφέρθηκε και στη βουλή με ανταλλαγή πυρών μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Μάκη Βορίδη, ενώ στο πλευρό του νέου δημάρχου Αθηνών στέκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

δήμος Αθηναίωνδήμος ΑθήναςΚώστας ΜπακογιάννηςΒουλήειδήσεις τώραΧάρης Δούκας