Πολιτική|28.03.2019 20:10

Στη Βουλή η δικογραφία για τη συνομιλία Στουρνάρα-Πολάκη

Newsroom

Πληθώρα δικογραφιών μεταβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μεταξύ αυτών, η δικογραφία που αφορά τα ανείσπρακτα 241 εκατομμύρια ευρώ από το περίφημο rebate φαρμακευτικών εταιρειών κατά την περίοδο 2006 έως 2010.

Στην περίπτωση αυτή, για τα ανείσπρακτα έσοδα του δημοσίου ελέγχονται, σύμφωνα  με πληροφορίες, οι Φάνη Πετραλιά, Γιώργος Αλογοσκούφης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη, «ουδεμία αρμοδιότητα αναφορικά με την πολιτική φαρμάκων είχε ο πρώην υπουργός. Ουδέποτε αρνήθηκε να υπογράψει οποιαδήποτε σχετική ΚΥΑ, διότι απλώς δεν του προτάθηκε από κανέναν αρμόδιο υπουργό. Μετά χαράς θα υπέγραφε οποιαδήποτε ΚΥΑ για επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρείες δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τα Ταμεία και τον Προϋπολογισμό», σύμφωνα με τους ίδιους.

Επίσης, διαβιβάστηκε η δικογραφία για τη μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά εναντίον του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου αλλά και η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται θα εξαρτηθεί αν θα κινηθούν διαδικασίες για τη συγκρότηση Προανακριτικής ή Εξεταστικής Επιτροπής.

Γιάννης ΣτουρνάραςδικογραφίαΠαύλος Πολάκης