Πολιτική|31.12.2023 21:40

2024: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την Πρωτοχρονιά

Newsroom

Με πολλά πολιτικά μηνύματα ήταν τα φετινά πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία ευχήθηκε για το νέο έτος που έρχεται σε λίγες ώρες.

Από τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης αυτά είναι τα μηνύματά τους:

Σακελλαροπούλου: «Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα»

«Κανείς δεν επιτρέπεται να μένει εκτός του κοινωνικού μας συμβολαίου. Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια»: το μήνυμα αυτό αποστέλλει, μέσω της δήλωσής της για την έλευση του νέου έτους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με αναφορές στα μεγάλα διεθνή (Ουκρανία, Μέση Ανατολή), αλλά και εγχώρια γεγονότα του 2023 (σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, οπαδική βία), αξιολογεί τη μεταρρύθμιση του κράτους και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ως «το μεγάλο μας στοίχημα». Ενώ για τα ελληνοτουρκικά, σημειώνει με έμφαση ότι «επενδύουμε με συνέπεια στο καλό και εποικοδομητικό κλίμα, που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή των εντάσεων».

Το στίγμα των επιδιώξεων της κυβέρνησης για το 2024, έδωσε κατά το καθιερωμένο του μήνυμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καθώς ο στρατηγικός σκοπός μας είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, γνωρίζω καλά ότι έχουμε να αναμετρηθούμε με ριζωμένες παθογένειες και με την αγκύλωση της γραφειοκρατίας. Με την αδράνεια και τον συντεχνιακό ωχαδερφισμό. Ή την υποτίμηση των περιβαλλοντικών κινδύνων και το πρόβλημα της αργής απονομής της δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ακόμη: «Δεν αρνούμαι ούτε τις αντιστάσεις του χθες ούτε τις πιθανές αστοχίες στο αύριο. Αλλά δεν θα υποταχθούμε σε αυτές. Πυξίδα μας θα είναι πάντα το ρήμα «προσπαθώ». Στον δρόμο της ανάπτυξης που μεγεθύνει τον δημόσιο πλούτο, με στόχο αυτός να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε η συλλογική ευημερία να γίνεται ατομική προκοπή. Σε μία πατρίδα δίκαιη και περήφανη, που θα αποτρέπει εχθρούς και θα κερδίζει νέους φίλους.

Αλλά και σε μία δημοκρατία που θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της πιο ισχυρή από ποτέ. Μετατρέποντας τις ευρωεκλογές της άνοιξης σε βήμα επιβεβαίωσης της πολιτικής σταθερότητας και της προόδου. Και ενισχύοντας μία βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική, που έχει αποδείξει ότι φέρνει στη χώρα πόρους και ακτινοβολία. Γιατί είμαστε Ευρώπη και μας αξίζει να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα».

Κασσελάκης: Για μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού

«Με αλληλεγγύη. Με ανθρωπιά. Με αλήθεια. Με πείσμα και με δύναμη.

Για μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού και θα δίνει σε κάθε Έλληνα πολίτη ευκαιρίες και ασφάλεια για να πετύχει.

Σε όλο τον ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδας,
Σε κάθε σημείο του πλανήτη που χτυπάει η καρδιά αυτού του περήφανου έθνους,
Σε εσάς, τις οικογένειές σας, τους ανθρώπους σας,
Εύχομαι το 2024 να είναι η χρονιά που θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας»

Ανδρουλάκης: Αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη 

Το μήνυμά του για τη νέα χρονιά έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «το 2024 συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» και πως ο καλύτερος τρόπος «για να τιμήσουμε αυτή τη σπουδαία επέτειο για την πατρίδα μας», όπως σημείωσε, «είναι να αγωνιστούμε για μια δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και για μία παραγωγική, ανθεκτική, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

«Χρειαζόμαστε δημιουργικές πολιτικές, που θα απελευθερώνουν τις δυνάμεις της νέας γενιάς, θα διασφαλίζουν ποιοτικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, με ισχυρή δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία, που θα απαντούν πειστικά στο μείζον ζήτημα του δημογραφικού και της κλιματικής κρίσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, «έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις».

«Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αυξανόμενων εντάσεων, «με δύο ενεργές πολεμικές εστίες στην ευρύτερη γειτονιά μας και μια Ευρώπη που αναζητά τη θέση της σε έναν κόσμο ραγδαίων αλλαγών».

«Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει την ανθρωπότητα με περισσότερη ειρήνη Εκαι ευημερία και να γίνει για την πατρίδα μας το εφαλτήριο μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας. Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σε εσάς και τις οικογένειές σας!», ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Κουτσούμπας: Το 2024 να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης

Στο μήνυμά του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε τα εξής: «Να προϋπαντήσουμε το 2024 με νέους, πιο δυναμικούς αγώνες για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για ματαίωση πλειστηριασμών, για να δώσουμε τις μάχες ενάντια στη φοροληστεία που δέχεται ο λαός μας, για να δυναμώσουμε την πάλη και να εναντιωθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων-επιχειρήσεων των πολυεθνικών, για την προστασία του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας, την προστασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που χωλαίνει σ' όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Ήπειρο την οποία εσείς σήμερα εκπροσωπείτε, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς του κόσμου, με όλους τους αδικημένους αυτής της κοινωνίας, να σταματήσει το μακελειό των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων».


Στέφανος ΚασσελάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠρωτοχρονιάΚατερίνα Σακελλαροπούλουειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης