Πολιτική|04.01.2024 19:34

Μητσοτάκης: Μην περιμένετε ευρύτερο ανασχηματισμό, δεν έχει άλλο - Τι είπε για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Intime news
Intime news

Τα σενάρια για ευρύ ανασχηματισμό επιχείρησε να κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ορκωμοσία των υπουργών και των υφυπουργών, έπειτα από τις διορθωτικές κινήσεις της Τετάρτης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έβαλε στον πάγο τη ρύθμιση για τα ομοφυλα ζευγάρια καθώς, σημείωσε πως πρώτα «θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Σε πηγαδάκι, με δημοσιογράφους, ο δέχθηκε ερώτηση για το χρόνο του ευρύτερου ανασχηματισμού, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά:  «Δεν έχει άλλο. Αυτό ήταν. Το χάσατε». «Δεν έχει δεύτερο μέρος;», ρώτησαν ξανά οι δημοσιογράφοι με τον πρωθυπουργό να απαντά με μπόλικη δόση χιούμορ:  «Μόνο εάν πάω στο βουνό».

Τι είπε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση και όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ρωτήθηκε σχετικά. «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών

Στο μεταξύ η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νωρίτερα σήμερα (4/1), σε ερωτήσεις σχετικά με τον ανασχηματισμό, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως, «ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο των κυβερνητικών αλλαγών. Συμβαίνει και θα συμβαίνει με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία της κυβέρνησης και καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες με βάση όσων προεκλογικά εξαγγέλθηκαν και για να τρέξει το κυβερνητικό έργο» και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα την υλοποίηση του προγράμματος και σε αυτό θα κριθούμε. Το σίγουρο είναι ότι αυτά που είπαμε προεκλογικά θα τα υλοποιήσουμε μετεκλογικά».

Το νέο υπουργικό σχήμα

Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε χθες Τετάρτη έναν μίνι ανασχηματισμό στη σύνθεση της κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

  • Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκηςανασχηματισμόςειδήσεις τώρα