Πολιτική|05.01.2024 11:51

Δούκας: «Είναι κήρυκες μίσους» - Τι είπε για τις παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα και για τα σχόλια για την κόρη της Ζαμπέτογλου

Newsroom

Κήρυκες μίσους και εμπάθειας αποκάλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όσους σχολίασαν κακοπροαίρετα το χρώμα του δέρματος του 9χρονου κοριτσιού που τον συνόδευσε στη σκηνή που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι που ήταν πλευρό του Χάρη Δούκα ήταν κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού, ωστόσο ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύοντας ότι πρόκειται για προσφυγόπουλο έκαναν λόγο για μήνυμα που θέλει να στείλει ο νέος δήμαρχος, χρησιμοποιώντας παράλληλα απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το παιδί.

«Ντροπή τους όσοι τα είπανε»

«Δέχθηκα σχόλια επειδή σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε. Το δεύτερο είναι διότι είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους δεύτερη φορά. Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και στην Eurovision. Το τρίτο διότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις - δεν το ήξερα βεβαίως εγώ - στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Παράλληλα και μετά μπήκανε μέσα», σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ο Χάρης Δούκας.

«Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Υπήρχε σώφρων άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης; Νομίζω ότι αυτές οι φωνές, οι οποίες έκανα πολύ θόρυβο, είναι όμως λίγες και η Αθήνα της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης έδωσε απάντηση. Ντροπή τους είναι απαράδεκτο», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «αυτό δείχνει μίσος και εμπάθεια. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας» ωστόσο κατέληξε ότι«ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσουν θόρυβο, οι φωνές της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης τους κέρδισαν, επικράτησαν. Είναι μία προσέγγιση που θα δείξει ότι το σωστό θα δείξει τον δρόμο και ότι όσο και να φωνάζουν, η δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της».

ειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΠρωτοχρονιάπλατεία ΣυντάγματοςΧάρης ΔούκαςΝάνσυ ΖαμπέτογλουΜαρίνα Σάττι