Πολιτική|05.01.2024 21:11

Κασσελάκης: Κόντρα μετά τους ισχυρισμούς περί πρότασης υπουργοποίησης το 2019

Newsroom

Αντιδράσεις, διαψεύσεις, αλλά και επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε η αναφορά «βόμβα» του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ότι ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δεχθεί πρόταση να υπουργοποιηθεί στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, μετά τη διπλή διάψευση από τον Παύλο Μαρινάκη και τον Αντώνη Διαματάρη, μιλάει για επαναλαμβανόμενα Fake news, και για σενάρια «επιστημονικής φαντασίας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, στην κυβέρνηση αφενός αναρωτιούνται πως ήταν δυνατό ένας πρωθυπουργός που μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα να προτείνει σε κάποιον που δεν γνωρίζει να αναλάβει υπουργείο. Επίσης αναρωτιούνται πού αποσκοπεί η διάδοση αυτών των πληροφοριών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ποιος ο στόχος του κ. Κασσελάκη.

Μαρινάκης: Φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Κασσελάκης 

Στο θέμα όμως στάθηκε εκ νέου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο MEGA, σημείωσε σε υψηλούς τόνους: «Είναι φοβερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Κασσελάκης, που ξεφεύγει της επιστημονικής φαντασίας, ξεφεύγει της αλαζονείας, ξεφεύγει της οποιασδήποτε παραβίασης της κοινής λογικής, πάει σε ένα άλλο επίπεδο. Γιατί; Βγάζει μια δεύτερη διαρροή, όπου εκεί αυτή η διαρροή εμπεριέχει και στοιχεία – θα έλεγα – μειωμένης ηθικής και κώδικα τιμής, γιατί χρησιμοποιεί αόριστα, ατεκμηρίωτα ακόμα και πράγματα που έχουν να κάνουν για οικογενειακούς λόγους σε ένα non-paper- έτσι στον αέρα- μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις και παραποιεί την ίδια τη διάψευση του κ. Διαματάρη. Αν διαβάσει κανείς τη διάψευση Διαματάρη, που έχει δημοσιευθεί και στο προφίλ του και στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ με ξεκάθαρο τρόπο διαψεύδει συνολικά τον ισχυρισμό Κασσελάκη και ο κ. Κασσελάκης λέει ότι τον διαψεύδει εν μέρει. Και ξανάρχεται ο κ. Διαματάρης με δεύτερη διάψευση και λέει ότι όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης είναι ψευδή».

«Δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ τους. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν ποτέ βρέθηκε σε μια εκδήλωση υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο τότε – κατά αρθρογραφία που έχει διαρρεύσει – από ό,τι φαίνεται υποστηρικτής κ. Κασσελάκης» τόνισε και σημείωσε πως δεν υπήρξε ποτέ κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Κασσελάκη πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε καμία περίπτωση. Ούτε θα κάνουμε πολιτική μ’ αυτό, ακόμα και αν ήταν υποστηρικτής κάποτε – αν ισχύουν αυτά τα άρθρα τα οποία έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς – ο κ. Κασσελάκης. Εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με τέτοιας λογικής διαρροές και συνεντεύξεις ατεκμηρίωτες χωρίς ουσία», επεσήμανε.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε περίπατο η γραμμή περί fake news

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα διαρροή – απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημείωναν πως «όσες βρεις και χαρακτηρισμούς κι αν εκτοξεύσει, η αλήθεια είναι επίμονη και δεν μπορεί να κρυφτεί. Επειδή τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα:

  • Θα μας απαντήσουν επιτέλους αν ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει ή όχι προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του;
  • Ενημερώθηκε τελικά ο κ. Μαρινάκης ποιο ήταν το Υπουργείο που προτάθηκε στον κ. Κασσελάκη πριν από τις εκλογές του 2019;»

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δημοσιογραφική ερώτηση ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη». Επιμένει σε αυτό; Είναι προφανές ότι η πρωινή γραμμή περί «fake news» έχει πάει περίπατο, όπως είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Μαρινάκη να κάνει πολύ βρόμικη δουλειά, παραμονή των Θεοφανείων», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Έχει σωστή ενημέρωση ο κ. Μαρινάκης»

Νωρίτερα, σε άλλη διαρροή, από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως ο κ. Κασσελάκης δέχτηκε την πρόταση πριν από τις εκλογές του 2019. Συγκεκριμένα, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «επειδή μιλά αβίαστα για ‘fake news' ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του; Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως ‘αρθρογράφο υποστηρικτή' του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του. Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη»

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησης του στο «Χ», αναφέρουν: «ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε ‘μετά τις εθνικές εκλογές'… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας...».

Σε νέα του ανάρτηση ο κ. Διαματάρης προχωρά σε διάψευση εκ νέου των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Μανώλης Καπνισάκης

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καπνισάκης στο Documento, το 2019 ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει υπουργός ενώ, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ισχυρισμούς την προσέγγιση ανάμεσα στους δύο έκανε ο κ.Αντώνης Διαματάρης.

Τα όσα είπε ο κ. Καπνισάκης, διέψευσε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντάς τα ως «αποκυήματα φαντασίας», όσο και ο κ. Διαματάρης κάνοντας λόγο για ψευδές δημοσίευμα.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑντώνης ΔιαματάρηςΣτέφανος Κασσελάκης