Πολιτική|09.01.2024 15:51

Καιρίδης για γάμους ομόφυλων: «Δεν νοείται να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία για τους υπουργούς»

Newsroom

Για το νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, σχετικά με τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, τοποθετήθηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο υπουργός μετανάστευσης σημείωσε πως, «προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων είναι προς τη σωστή και τη θετική κατεύθυνση».

«Στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας η Νέα Δημοκρατία»

Ο Δημήτρης Καιρίδης πρόσθεσε ότι, «δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που εμείς οι βουλευτές το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό όμως που ήθελα να πω είναι ότι δεν είμαστε στην πολιτική για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε, να πείσουμε με επιχειρήματα και υπάρχουν τα επιχειρήματα όλα (…) Ελπίζω να μην αποτύχουμε στο να περάσουμε το μήνυμα γιατί θα είναι πολύ κρίμα για αυτούς τους συμπολίτες μας, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συνολικά για τη χώρα μας. Νομίζω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα ζητήματα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας».

«Δε νοείται να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί»

Ο ίδιος, τοποθετήθηκε και σχετικά με το εάν τίθεται θέμα πολιτικής πειθαρχίας, όταν το νομοσχέδιο φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή, τονίζοντας πως, «δε νοείται να μην υπάρχει» και υπογράμμισε ότι, όποιος υπουργός διαφωνεί, «θα πρέπει να παραιτηθεί». Συγκεκριμένα, ο κ. Καιρίδης ανέφερε: «Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα. Όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία. Με άλλα λόγια, δε νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

γάμοςΔημήτρης Καιρίδηςομόφυλα ζευγάριαΝέα ΔημοκρατίαΛΟΑΤΚΙειδήσεις τώρα