Πολιτική|10.01.2024 16:00

Αντιδρά η αντιπολίτευση στη δήλωση Μαρκόπουλου για «γουρλίδικη εξεταστική των Τεμπών» - Ζητούν παραίτηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πυρά προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά το δυστύχημα στα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλο έστρεψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Αριστεράς με αφορμή το σχόλιο του Δημήτρη Μαρκόπουλο περί… «γουρλίδικης επιτροπής», επειδή δύο μέλη της υπουργοποιήθηκαν.

Ζήτησε «συγγνώμη»

«Ζητώ συγνώμη, χωρίς άλλα λόγια, χωρίς δικαιολογίες», είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Αντιπολίτευση: «Να παραιτηθεί ο Δ. Μαρκόπουλος από Πρόεδρος της Εξεταστικής»

Από την πλευρά τους, πάντως, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επέμειναν στην ανάγκη ο κ. Μαρκόπουλος να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου.

«Εκτός από ύβρη είναι και μία εργαλειοποίηση της εξεταστικής και της θέσης σας. Συνδέσατε την ιδιότητα του μέλους με την υπουργοποίηση. Το συμφέρον όμως της κυβέρνησης μπορεί να μην είναι το ίδιο με το συμφέρον της αλήθειας. Να εργαλειοποιείται η ιδιότητα μέλους της εξεταστικής επιτροπής», είπε με νόημα ο Βασίλης Κόκκαλης.

Παράλληλα, και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Πέτυ Πέρκα ζήτησε την αποχώρηση Μαρκόπουλου. «Για τα θύματα πρέπει να απομακρυνθείτε από την επιτροπή κύριε Μαρκόπουλε. Και για τις δηλώσεις σας αλλά και γιατί παρακολουθούμε και ένα έργο συγκάλυψης», υπογράμμισε.

ειδήσεις τώραΔημήτρης Μαρκόπουλοςεξεταστική επιτροπήΣΥΡΙΖΑΤέμπηΝέα αριστερά