Πολιτική|14.01.2024 21:19

ΣΥΡΙΖΑ: Η σύγκρουση προς το παρόν αποφεύχθηκε... αλλά το ρήγμα Κασσελάκη - Πολάκη παραμένει ενεργό

Newsroom

Αίσθηση αποκλιμάκωσης στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, φαίνεται να έδωσε η σημερινή θετική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το ρήγμα φαίνεται να παραμένει ενεργό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χρήστο Τσιγουρή και την τηλεόραση του OPEN, πρόσωπα που γνωρίζουν τις διαθέσεις και τις συζητήσεις που διεξάγονται στο παρασκήνιο, προτρέπουν όσους ρωτούν να μην σπεύσουν να βάλουν τέλος σε αυτή τη διαμάχη πριν ολοκληρωθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το επίμαχο νομοσχέδιο όποτε και όταν το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Είναι μια σύγκρουση που μένει παγωμένη, frozen conflict που λένε και οι στρατηγικοί διπλωμάτες, και αυτό γιατί φαίνεται ότι δεν έχει καλυφθεί η διαφορά μεταξύ τους. 

Αιχμηρή Κριτική από Σπίρτζη

Απαρατήρητη δεν πέρασε η τοποθέτηση - κριτική που άσκησε ο Χρήστος Σπίρτζης λίγο πριν την ολοκλήρωση της Κ.Ε ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει ανυπαρξία πολιτικής ιεράρχησης και θεματολογίας που να αγγίζει του πολίτες, ότι τα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν μπορεί να αντικαθιστούν τα ταξικά θέματα, τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα και συγκεκριμένες προτάσεις που πλήγωσαν τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής 

Σημειώνεται πως στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με αυτή στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει». Ειρήσθω εν παρόδω ανέφερε ότι «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Χρήστος ΣπίρτζηςΣΥΡΙΖΑΚεντρική ΕπιτροπήΠαύλος ΠολάκηςΣτέφανος Κασσελάκης