Πολιτική|16.01.2024 13:55

Κρίσεις Αστυνομίας - ΣΥΡΙΖΑ: Η αποτυχία της κυβέρνησης αποδεικνύεται στις διαδοχικές εναλλαγές αρχηγών και πολιτικής ηγεσίας

Newsroom

Θερμά συγχαρητήρια εύχεται ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κωσταντίνος Μπάρκας στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τον Δημήτριο Μάλλιο, τονίζοντας ότι η αποτυχία της κυβέρνησής στον τομέα της ασφάλειας αποδεικνύεται στις διαδοχικές εναλλαγές τόσο στους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες αυτής της χώρας. Η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας είναι παταγώδης και αποδεικνύεται περίτρανα με τις ετήσιες, διαδοχικές εναλλαγές τόσο στους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει ο  Κωσταντίνος Μπάρκας. 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα και “φωστήρες” να μετακυλήσει τις ευθύνες της και την ανεπάρκειά της στην Ελληνική Αστυνομία, αφού έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα, την ανομία, τα μαφιόζικα δολοφονικά χτυπήματα και την οπαδική βία, που έχουν ως αποτέλεσμα θλιβερές απώλειες όχι μόνο πολιτών αλλά και αστυνομικών», συμπληρώνει. 

Καταλήγοντας ο  Κωνσταντίνος Μπάρκας  υπογραμμίζει ότι η «ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα το οποίο πρέπει να εγγυάται ένα κράτος δικαίου. Δυστυχώς, για το έλλειμμα αυτό η Χώρα μας καλείται να λογοδοτήσει αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η έλλειψη προόδου στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021.

ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρακρίσεις ΕΛ.ΑΣ.ΕΛΑΣΚώστας Μπάρκας