Πολιτική|20.01.2024 21:41

ΣΥΡΙΖΑ: «Βαλβίδα εκτόνωσης» η διαβούλευση στις Σπέτσες - Τα θέματα συζήτησης και ο μεγάλος στόχος

Newsroom

Ως το βράδυ του Σαββάτου (20/01) διήρκεσε η μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Η δεύτερη μέρα αυτής της διαβούλευσης θα είναι και η τελευταία καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις αλλά και ο καιρός που χαλάει με ενδεχόμενο απαγορευτικό απόπλου, οδηγούν στην ολοκλήρωση αυτής της διήμερης συζήτησης, την οποία όλοι χαρακτηρίζουν «πολύ παραγωγική».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN, δύο είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι, το διήμερο στέφθηκε με επιτυχία.

Ο πρώτος, είναι πως, είναι εμφανές ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνει να διαμορφώσει μία κυβερνητική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, αυτή στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει τίτλο «εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο» και, την ίδια ώρα, αυτή η συνάντηση λειτουργεί ως «βαλβίδα εκτόνωσης» σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Τι συζήτησαν

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πολιτικά, οι ή τομεάρχες μίλησαν και τέθηκαν θέματα όπως τα εργασιακά από τον κύριο Γαβρήλο,  με έμφαση στις συλλογικές συμβάσεις, τα θέματα οικονομίας από τον Νίκο Παππά, εξωτερικής πολιτικής από τη Ρένα Δούρου, δημόσιας παιδείας από την κυρία Λινού, που παρουσίασε τις προτάσεις αλλά και τη δική της εμπειρία από το Harvard, αλλά και του Όθωνα Ηλιόπουλου. Οι προτάσεις ήταν, φυσικά, υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, και όλοι διατύπωσαν πάρα πολύ δυνατά τη θέση τους απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σε ό,τι αφορά στο εσωκομματικό πεδίο, όλοι οι βουλευτές εξηγούν στις συζητήσεις τους ότι είναι το κλίμα διαφορετικό, η συνεργασία ήταν καλύτερη και, πιθανότατα, το επόμενο διάστημα να δούμε μεγαλύτερη ώθηση και πυκνότητα στις αναρτήσεις των βουλευτών, καθώς συζητήθηκαν και τρόποι για να ενισχυθεί η παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συνολικά για την εικόνα του κόμματος.

«Γεγονός των ημερών»

Η διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το γεγονός των ημερών στο νησί, του οποίου η δήμαρχος έστειλε μία ανθοδέσμη στον Στέφανο Κασσελάκη ενώ, αντιδήμαρχος έστειλε δώρα στους βουλευτές.

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑβουλευτέςΣπέτσες