Πολιτική|22.01.2024 13:00

Αμφίβολη η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Τι είπε ο Μαρινάκης για τη νόσηση του πρωθυπουργού με Η1Ν1

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αμφίβολη είναι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη ο πρωθυπουργός ίσως να μην πραγματοποιήσει τον ταξίδι λόγω της νόσησης με γρίπη Η1Ν1 τύπου Α.

«Ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από το Νταβός διεγνώσθη θετικός στην γρίπη Α Η1Ν1. Η επίσκεψή του στις ΗΠΑ καθίσταται αμφίβολη έως απίθανη να γίνει. Θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης σε όσες εκδηλώσεις μπορεί», είπε ο κ. Μαρινάκης επιβεβαιώνοντας την ασθένεια του πρωθυπουργού.

«Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για αύριο, δεν ξέρουμε αν θα γίνει, θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού,  ο οποίος κατά την επιστροφή του από το Νταβός διαγνώστηκε με H1N1 τύπου Α. Θα επαναπρογραμματιστεί ενδεχομένως το υπουργικό συμβούλιο, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Εφόσον δεν καταστεί εφικτό να είναι ο πρωθυπουργός, θα αναβληθεί για λίγες ημέρες, όχι επ’ αόριστον», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα. Ο πρωθυπουργός θα απουσιάσει και αύριο από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επιστολική ψήφο. Στη θέση του θα μιλήσει εκ μέρους της κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης.

ΗΠΑειδήσεις τώραγρίπη H1N1Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠαύλος Μαρινάκης