Πολιτική|25.01.2024 17:17

Νέα Αριστερά για παραίτηση Βαρβιτσιώτη: «Περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς»

Newsroom

Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τα κοινοβουλευτικά έδρανα σχολιάζει η Νέα Αριστερά, μιλώντας για «περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς». Μάλιστα το κόμμα κάνει λόγο για «σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης όπου ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Το σχόλιο της Νέας Αριστεράς

Ο κύριος Βαρβιτσιώτης είχε συγκλονίσει την χώρα όταν στον απόηχο της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του Blue Horizon, είχε εξισώσει τους θύτες με το θύμα. Τότε είχε παραιτηθεί επικαλούμενος την αξιοπρέπειά του. Η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο ναυτιλίας το 2014 είχε ταυτιστεί με το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σήμερα παραιτήθηκε, κατά δήλωση του, για να μεταφέρει την εμπειρία του από το υπουργείο ναυτιλίας στον κόσμο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Τα σχόλια περιττεύουν. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο: Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης όπου ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Μια αντίληψη που υπονομεύει τη Δημοκρατία μας και προσβάλλει τους πολίτες.

Νέα αριστεράειδήσεις τώραΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης