Πολιτική|27.01.2024 20:22

Νέα Αριστερά: Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει την τύχη της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Newsroom

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών δίνει με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σήμερα για "προβοκάτσιες της Αριστεράς" και υποκινούμενες κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Ο κύριος Μαρινάκης επαναφέρει το λεξιλόγιο και τις θεωρίες που χρησιμοποιούσε η Ν.Δ. και η φοιτητική παράταξη που ο ίδιος υπηρετούσε την περίοδο του 2006-2007. Όταν το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες της ακαδημαϊκής κοινότητας οδήγησαν την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι ιδεοληπτικοί υπονομευτές του δημοσίου πανεπιστήμιου θα λάβουν και πάλι την απάντηση τους. Παρά τις απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα, τους εκβιασμούς για διακοπή της χρηματοδότησης και για απώλεια των εξεταστικών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με μαζικές συνελεύσεις πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τον Έβρο έως την Κρήτη. Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει την τύχη που είχε το ανέκδοτο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Όσο για τις απειλές του κύριου Μαρινάκη για παρέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, θα επαναλάβουμε: Ούτε να το σκέφτεστε».

Η δήλωση Μαρινάκη

Υπενθυμίζεται ότι στις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αποτελεί μία «ιστορική μεταρρύθμιση για τα Πανεπιστήμια», που εγείρει «αντιδράσεις από θλιβερές μειοψηφίες που θέλουν να εναντιωθούν εκπροσωπώντας πολιτικούς χώρους που οι ίδιοι ή τα παιδιά τους έχουν πάει στο εξωτερικό, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν άλλα ελληνόπουλα».

«Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε μια θωράκιση με μέτρα για εξετάσεις ψηφιακά», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το τέλος στο μπάχαλο της ανομίας. Είναι κάτι που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και έχουμε βάλει στόχο να το αντιμετωπίσουμε. Όπου κληθούν οι Αρχές παρεμβαίνουν. Πάνε οι εποχές που τα πανεπιστήμια είναι άβατα και δεν μπορούσε να μπει. Όπως μπαίνει σε ένα νοσοκομείο ή μια εφορία, όταν κληθεί μπορεί να μπει και σε ένα πανεπιστήμιο».

Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι «η Αριστερά διαχρονικά προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες. Η κυβέρνηση θέλει να περάσει ο νόμος και να διασφαλιστεί η εξεταστική. Η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι προς όφελος των δημόσιων πανεπιστημίων και των φοιτητών τους. Δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στον πολιτικό χώρο της Αριστεράς που επενδύει στο μπάχαλο των πανεπιστημίων. Μειοψηφίες διαχρονικά παίρνουν τις αποφάσεις για τις καταλήψεις».

ιδιωτικά πανεπιστήμιαΝέα αριστεράειδήσεις τώραΠαύλος Μαρινάκηςπανεπιστήμια