Πολιτική|06.02.2024 21:17

Νέα Δημοκρατία για Μαμουλάκη: Τι γνώμη έχουν τα think tank του ΣΥΡΙΖΑ για δίδακτρα στα Πανεπιστήμια;

Newsroom

Για κροκοδείλια δάκρυα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση των ΑΕI κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Η απάντηση της ΝΔ στον Μαμουλάκη

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη ότι θα μπορούσαν να μπουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια δίδακτρα κατά τα πρότυπα της Μεγάλης Βρετανίας, ο Νίκος Ρωμανός επισημαίνει, «από τη μία κροκοδείλια δάκρυα για τη δήθεν υποβάθμιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, που στην πραγματικότητα αυξάνει τη χρηματοδότηση των δημόσιων ΑΕΙ και από την άλλη προτάσεις για δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια που ακούσαμε χθες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκη!».

«Πραγματικά, ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει πλέον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», συμπληρώνει. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διερωτάται «άραγε το νεοσύστατο think tank Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τι άποψη έχει για την πρόταση του κ. Μαμουλάκη;»

«Λογικά όταν επιστρέψει ο Πρόεδρος από την εκδρομική επίσκεψή του στην Καλαμπάκα, θα τους ρωτήσει και θα μας ενημερώσει», καταλήγει.

Τι είπε ο Χάρης Μαμουλάκης

Ο Χάρης Μαμουλάκης συμμετείχε χθες σε τηλεοπτικό τραπέζι στο ONE CHANNEL μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη.  Καιρίδη. 

Όταν ερωτήθηκε από τον υπουργό για τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «πολύ καλά έχουν δίδακτρα και τα δημόσια πανεπιστήμια. Αν χρειαστεί και οι ανάγκες το δημιουργήσουν γιατί όχι (σ.σ. δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια);».

Ωστόσο, μετά το διαφημιστικό διάλειμμα διευκρίνισε ότι «η αναφορά περί διδάκτρων εστιάζεται στο εξής: θέλουμε μια κοινωνία και πολιτεία που προτεραιοποιεί το ζήτημα των πολιτών στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα δίδακτρα δεν θα πρέπει να είναι προτεραιότητα αλλά η έσχατη λύση στην περίπτωση που διακυβεύεται το μέλλον ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος».

ιδιωτικά πανεπιστήμιαΝέα ΔημοκρατίαδίδακτραΧάρης ΜαμουλάκηςΑΕΙΣΥΡΙΖΑΝίκος Ρωμανός