Πολιτική|08.02.2024 10:22

Χριστοδουλάκης: Απέναντι στον Μητσοτάκη μόνο το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης

Newsroom

Τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί για την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, που διοργανώνει η Εφημερίδα των Συντακτών την ερχόμενη εβδομάδα, και στην οποία θα μετάσχουν τρία κορυφαία στελέχη από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, σχολίασε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Δεν συμμερίζομαι τη δυσαρέσκεια του κόμματός μου»

Ειδικότερα, ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που έφερε η παρουσία του στο πάνελ με θέμα «Μετά τον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου είπε: «Δυστυχώς, κάποιοι έχουν υπερβεί τα όρια του φαντασιακού με όλα αυτά που διαβάζω και γράφονται τις τελευταίες ημέρες. Κάνει μια εκδήλωση η Εφημερίδα των Συντακτών και καλεί εκπροσώπους των κομμάτων να πουν την άποψή τους και τη γνώμη των κομμάτων και υπό αυτό το πρίσμα αποδέχτηκα την πρόσκληση».

Όπως στη συνέχεια εξήγησε «κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι θα φύγουμε από εκεί υπογράφοντας κάποιο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ μας, ένα συμβόλαιο όρκων αιώνιας πίστης. Το επιχείρημα ότι δεν ενημέρωσα είναι υποκριτικό. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται συνέχεια». 

«Να λέμε ποια είναι η θέση του κόμματος»

Και πρόσθεσε: «Θα κριθούμε για την απάντηση. Η απάντηση απέναντι στο Μητσοτάκη είναι σαφής για μένα: είναι το ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Ανδρουλάκης».

«Το ΠΑΣΟΚ κάνει συστηματικά τα βήματά του να ενισχύσει τους συσχετισμούς του. Το πετυχαίνει, προχωράει να δώσει προοπτική στο χώρο. Πρέπει όλοι μας όχι μόνο να αποδεχόμαστε αλλά να διεκδικούμε να λέμε τις θέσεις και τη στρατηγική του κόμματος σε κάθε βήμα. Από τη λαϊκή αγορά, το καφενείο, η δουλειά, την τηλεόραση, τη Βουλή, την εκδήλωση, τη συζήτηση, παντού. Να λέμε ποια είναι η θέση του κόμματος. Αυτή τη μάχη την έδινα στα δύσκολα και θα συνεχίσω να την δίνω».

Μανώλης ΧριστοδουλάκηςεκδήλωσηΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΕφημερίδα των Συντακτών