Πολιτική|15.02.2024 14:59

Κόντρα Φάμελλου-Μητσοτάκη: «Σχεδόν δάκρυσα με το ενδιαφέρον σας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βουλή, με τον Σωκράτη Φάμελλο να απαντάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός αργότερα να σηκώνει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Χωρίς τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν ποτέ», είπε και μάλιστα επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή τις διαφωνίες στο εσωτερικό. «Τη δική σας αδυναμία ζητάτε να την καλύψουν με την αποχή τους οι βουλευτές σας. Όταν σε άλλα νομοσχέδια γίνεται θέμα η διαφωνία, τώρα που ο κύριος Βορίδης δηλώνει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό δεν τρέχει τίποτα;», είπε και έκανε εκτενή αναφορά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος Δικαίου.

«Σχεδόν δάκρυσα  με το ενδιαφέρον σας για τη συνοχή της ΝΔ. Πρέπει να φρεσκάρω τη μνήμη σας σχετικά με τον τρόπο που εσάς διαχειριστήκατε τα θέματα που σήμερα συζητούμε. Όντως εσείς φέρατε το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά αποκρύψατε, γιατί δεν φέρατε ισότητα στον πολιτικό γάμο», είπε αρχικά και θύμισε την περίπτωση Καμμένου.

«Ήσασταν σε ισορροπία τρόμου με τον λαϊκιστή εταίρο σας. Έπρεπε να έρθει μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη να έχει το θάρρος και να την φέρει. Εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεσμεύομαι ως πρόεδρος της ΝΔ από την παράδοση της παράταξης να επιτρέπουμε στους βουλευτές μας να ψηφίζουν κατά συνείδηση σε τέτοιου είδους ζητήματα. Αυτό κάναμε πάντα. Δεν περιμέναμε εσάς για να το κάνουμε», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ επισήμανε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, των οποίων τη στάση θα σεβαστεί. Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη. «Για να δούμε και από εσάς αν θα απέχει κανείς και τελικά το ενδιαφέρον στραφεί σε εσάς και στον κ. Πολάκη και σε διαγραφές. Εμείς δεν απειλούμε με διαγραφές. Είπα ανοιχτά ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορεί να περάσει μόνο με την ψήφο της ΝΔ. Έχετε όμως τη δυνατότητα να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και να δοκιμάσετε αν είναι αρραγής η ΝΔ», επισήμανε και αναρωτήθηκε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Μου έχει κάνει εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από εμάς είχαμε το θάρρος και μιλήσαμε δημόσια ενώ άλλοι κρύφτηκαν μην τυχόν και δυσαρεστήσουν το κοινό τους», σημείωσε.

Σωκράτης ΦάμελλοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑνομοσχέδιοειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατίαομόφυλα ζευγάρια