Πολιτική|15.02.2024 19:36

Ευθεία επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση: Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη και τις ιδέες μας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την πλήρη αντίθεσή του και μάλιστα με σκληρά λόγια εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο βέβαια δεν κατονόμασε, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τα «φροντιστήρια» των γαλάζιων βουλευτών ήταν ένα είδος bullying προς τους βουλευτές της ΝΔ.

«Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια για το τωρινό νομοσχέδιο, μπερδεύτηκαν οι «ζυμώσεις» με τις... πιέσεις! Και κάποιες φορές, με ανεπίτρεπτες πιέσεις. Εν όψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας, υποτίθεται, «κατά συνείδησιν», είπε και προσέθεσε: Κι όταν τέτοια πρόσωπα υφίστανται τέτοιο bullying, φαντάζεστε τι μπορεί να συμβαίνει με απλούς βουλευτές. Γιατί υπάρχει κανονικό bullying ! Έγιναν και σχετικά «φροντιστήρια» μάλιστα». 

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά το «ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται». 

«Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος Ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια. Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια. Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, γεγονός που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης», είπε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν είναι ακραίος επειδή καταψηφίζει το σχέδιο νόμου, προσθέτοντας ότι και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει. «Ακραίος» κι εγώ; Που έστειλα σιδεροδέσμια τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι φυλακή; Όταν τότε διάφοροι – μη λέμε ονόματα – και κεντρώοι και αριστεροί, με παρότρυναν να μη το κάνω; Κι οταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια να βρούν αίθουσα να τους δικάσουν; «Ακραίος» εγώ; Όντως τρελαθήκαμε εντελώς», είπε. 

Ο πρώην πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι ναι μεν το σημερινό νομοσχέδιο αφορά ελάχιστους, «αλλά οι ουσιαστικές επιπτώσεις του θίγουν τους πάντες», καθώς «ανοίγει διάπλατα την πόρτα να γίνουν μελλοντικά πράγματα που η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας δεν τα επιθυμεί. Αλλά θα συμβούν. Και το νομοσχέδιο αυτό τα διευκολύνει να συμβούν. Αν το ψηφίσετε θα στείλετε ένα μήνυμα στην κοινωνία, το οποίο δεν θα τη φέρει πιο κοντά στους εκπροσώπους της. Θα την απομακρύνει. Και θα την απογοητεύσει. Πιστέψτε με, δεν το θέλετε αυτό! Κοιτάξτε τι γίνεται σε άλλες δυτικές, φιλελεύθερες κοινωνίες.  Πολώνονται επικίνδυνα και ωθούνται στα άκρα. Όσο ποτέ στο παρελθόν! Χάνοντας την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς που τους εκπροσωπούν.  Και την ώρα αυτή, αντί να ανακόψουμε το δρόμο στα άκρα, αγριεύουμε τους Έλληνες πολίτες», τόνισε. 

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στα περί στροφής στο Κέντρο που αφήνει να εννοηθεί το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν κάνετε έτσι στροφή στο "Κέντρο". Δεν είναι “Κέντρο” η ανατροπή της οικογένειας,  δεν είναι “Κέντρο” η κατάργηση της μάνας και του πατέρα. Δεν είναι «φιλελευθερισμός» να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε... “κοινόβια".  Δεν είναι προοδευτισμός οι πολυγονεϊκές οικογένειες. Δεν είναι εκσυγχρονισμός η θεωρία των 69 φύλων.  Δεν είναι «προαγωγή του Πολιτισμού», να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου. Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture.  Αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού», είπε και συμπλήρωσε ότι «όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Παράταξή μας και τις Ιδέες μας». 

Κάλεσε κλείνοντας τους βουλευτές να ψηφίσουν με τη συνείδησή τους, την ψυχή τους και τις αγωνίες ολόκληρου του Ελληνικού λαού. 

«Κανένα σχόλιο» απαντά το Μαξίμου

«Ουδέν σχόλιο, εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις» αναφέρουν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές σε συνέχεια όσων είπε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αντιτιθέμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑντώνης Σαμαράςειδήσεις τώραΝέα Δημοκρατίαομόφυλα ζευγάριαΛΟΑΤΚΙΒουλήγάμος ομόφυλων