Πολιτική|21.02.2024 00:21

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τι λένε για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς

Newsroom

Θετικά τάσσονται οι πολίτες στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ Νέας Αριστεράς, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Opinion Poll, για το Action24. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την άνοδο των τιμών, ενώ αποδίδουν την έξαρση της βίας των ανήλικων κατά βάση σε ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Τι λένε για πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστεράς

Την ίδια στιγμή, ερώτηση για το πως τοποθετούνται αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), σε ποσοστό 62,4% απαντούν «ναι», ενώ «μάλλον ναι» λέει το 18,1%. Επιπρόσθετα οι πολίτες δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 62,6%.

Για την ακρίβεια

Κατά τα άλλα, οι πολίτες απαντώντας σε ερώτηση για το «πόσο έχετε επηρεαστεί από τις αυξήσεις τιμών;», το 43,9% απάντησε «αναγκάζομαι να περιορίσω βασικές ανάγκες», το 33,4% «μου δημιουργεί δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχομαι», το 16,8% «δεν μπορώ να ανταποκριθώ», ενώ 5,6% «όχι ιδιαίτερα».

Βία ανηλίκων

Εξάλλου, το 64,3% αποδίδει την έξαρση της βίας των ανήλικων σε ενδοοικογενειακά προβλήματα, το 49,8% σε εξωγενείς παράγοντες, (social media, βίαια video games), και το 26,7% στη λειτουργία των σχολείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 62,4% απαντά πως χρειάζεται αυστηροποίηση ποινών για τους γονείς ανήλικων που ασκούν βία, ενώ το 18,1% διαφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο.

https://www.ethnos.gr/tag/22590/eyroekloges

δημοσκόπησηειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝέα αριστερά