Πολιτική|21.02.2024 14:00

Ένταση Πολάκη - Γεωργιάδη στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Ρουσφετολογικοί διορισμοί» - «Είπε ψέματα»

Newsroom

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων συνεχίζεται η δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-14 με κατηγορούμενους πρώην επικεφαλής του οργανισμού. Κατά τη διαδικασία προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πυρά Πολάκη: Καραμπινάτη ρουσφετολογία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας και πως πρόκειται για μία υπόθεση «καραμπινάτης ρουσφετολογίας» υπό υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται στο δικαστήριο και είχε καταθέσει σε προηγούμενη δικάσιμο.

«Την κύρια ευθύνη για τις παράνομες προσλήψεις είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος χρησιμοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσλάβει ανθρώπους για το υπουργικό του γραφείο», είπε ο κ. Πολάκης.

Αρνήθηκε να απαντήσει ο Πολάκης

Μάλιστα προκλήθηκε και ένταση στο δικαστήριο όταν ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Ο κ. Γεωργιάδης σηκώθηκε από τη θέση του και φώναξε «τι διαδικασία είναι αυτή».

Η φράση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη ο οποίο βρισκόταν στο ακροατήριο και είχε κάποια αντιδικία με άτομα από τη φρουρά του κ. Γεωργιάδη.

Γεωργιάδης: «Διέκοψε γιατί είπε ότι έχει χειρουργείο»

Κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο και οι δύο προχώρησαν σε δηλώσεις, συνεχίζοντας την ανταλλαγή πυρών.

«Το δικαστήριο διέκοψε διότι ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε ότι έχει χειρουργείο. Όπως έκανε και πριν από λίγες ημέρες και όλος ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχε πει ψέματα. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Είναι στην κρίση του δικαστηρίου να κρίνει ότι είναι σοβαρή η δικαιολογία του κ. Πολάκη», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πολάκης: «Είμαι μάχιμος γιατρός»

«Είπα ότι είχα ραντεβού με δύο ασθενείς και έπρεπε να κάνω και επίσκεψη στη ΜΕΘ γιατί ως γνωστόν εγώ είμαι μάχιμος γιατρός και έχω δουλειά. Έκανα μία αναλυτική κατάθεση αποδεικνύοντας ότι αυτοί οι 22 διορισμοί ήταν ρουσφετολογικοί διορισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε ξεπεράσει το όριο των μετακλητών και επιστημονικών συνεργατών που μπορούσε να διορίσει», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης.

ειδήσεις τώραδικαστήριοΆδωνις ΓεωργιάδηςΠαύλος ΠολάκηςΚΕΕΛΠΝΟ