Πολιτική|01.03.2024 11:53

Κασσελάκης: Πιστεύω ότι στις ευρωεκλογές θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%

Newsroom

Βέβαιος πως στις προσεχείς ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τον πήχη του 17% εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον isyriza. Έχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση», τόνισε. 

«Δεν θα αλλάξω το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ» - Τι είπε για τον Τσίπρα 

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν θα αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είμαι υπερήφανος για αυτό», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως «δεν με ενόχλησε η στάση του (στο συνέδριο)», επισημαίνοντας πως περίμενε την παρέμβασή του. Για τις εκλογές για την προεδρία του κόμματος σημείωσε πως τις «κέρδισε με το σπαθί του».

Χαρακτηριστικά, για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει πολλές φορές με πρωτοβουλία και των δύο και μου έχει πει πως όποτε θέλω μπορώ να τον καλώ και ότι εκείνος θα μου δίνει την δική του οπτική γωνία ξέροντας ότι λαμβάνω τις δικές μου αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά

 

«Θεωρώ ότι ο Αλέξης έπρεπε να έρθει στο συνέδριο πληγώθηκε πολύς κόσμος. Δεν με πλήγωσε που δεν ήρθε. Είμαι σκληρό καρύδι, δεν είμαι συναισθηματικός, έχω σκοπώ να υπηρετήσω την κοινωνία. Μπορεί κάποιος να με μαχαιρώσει πισώπλατα, είμαι έτοιμος. Η εικόνα μου μπορεί να είναι πιο αστική αλλά η ψυχή μετράει».'

Για την γνωριμία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Για την πρόταση που φέρεται να του είχε γίνει για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε: «ο κ. Διαματάρης που είναι κοινός φίλος μέσω του οποίου γνώρισα τον Κυριάκο με είχε ρωτήσει αν με ενδιαφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας γενικά και είχα πει όχι. Πέρα από αυτό είχα απογοητευτεί και με όλη τη διαχείριση της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος και συγχρόνως ο Αλέξης από το 2016 έως το 2019 έκανε πολύ μεγάλο έργο. Το 2015 έγιναν λάθη, ίσως και μεγάλα λάθη». 

Μιλώντας, δε, για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε «όταν έχεις λιτότητα πρέπει να μείνει κάτι στον κουμπαρά . Γιατί δεν έμεινε τίποτα από τις κυβερνήσεις προ κρίσης. Έχω πει ότι έπρεπε να είναι λιγότερα τα 37 δισ. να ήταν χαλαρότερη η πολιτική μας στην κοινωνία».

Για τη σχέση με τον Παύλο Πολάκη

Ακόμη, τόνισε πως έχει καλή σχέση με τον Παύλο Πολάκη και πως στη μητέρα του, «βλέπω την κρητικιά γιαγιά μου». 

«Όπου πάω στη χώρα τον Παύλο τον εκθειάζουν, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Ακόμα και στις Σπέτσες οι γείτονές μου ζητούσαν τον Παύλο για συμβουλές. Έκανε λάθος που απείχε από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», τόνισε. 

Πότε θα πάει στρατό

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως «σε 13 μέρες θα μπω στρατό, στη Θήβα ή την Σπάρτη. Μάλλον στη Σπάρτη», ενώ για την θητεία του είπε πως θα είναι 15 μέρες. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσω τίποτα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει την καθημερινότητα μου εκεί. Έχω μια θεσμική θέση, το γνωρίζουν όλοι αλλά θα ακολουθήσω ό,τι λέει ο νόμος. Δεν ζητώ καμία ειδική μεταχείριση», επισήμανε. 

Το καλοκαίρι ο γάμος

Ακόμη, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε πως με τον σύζυγό του Τάιλερ, θα παντρευτούμε με πολιτικό γάμο και στην Ελλάδα, το καλοκαίρι, εκτός Αθηνών, επισημαίνοντας πως τους αρέσει «η τεκίλα και φύση». 

«Είμαστε ακόμα στο ενοίκιο αλλά ανά πάση στιγμή θα αγοράσουμε σπίτι στο κέντρο για να είμαι κοντά στη Βουλή και στα γραφεία του κόμματος», είπε ακόμα. 

Για τις επιχειρήσεις του

Αναφορικά με το δημοσίευμα του News247 για την επιχειρηματική του δραστηριότητα σχολίασε πως έχει μερίσματα στις επιχειρήσεις του, χωρίς να είναι στη διοίκηση, λέγοντας πως θα μεταφέρει όλες τις δραστηριότητές του εντός Ελλάδας.

«Έχω μερικά μερίσματα χωρίς να είμαι στη διοίκηση θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω δραστηριότητες εντός Ελλάδας αλλά δεν έχω κάποιο διοικητικό ρόλο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Παύλος ΠολάκηςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςευρωεκλογές 2024Ευρωεκλογές