Βορίδης: Να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από τον Άγνωστο Στρατιώτη
NewsroomΘέση για όσα έγιναν σχετικώς με την αναγραφή των ονομάτων των νεκρών των Τεμπών, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πήρε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του.
Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» εξέφρασε την άποψή του ότι πρέπει να σβηστούν άμεσα τα ονόματα των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών.
Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον Άγνωστο Στρατιώτη [...] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό».
Γι' αυτό και «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και «φυσικά» πρέπει να σβηστούν. Και, μάλιστα, «άμεσα», διευκρίνισε, σχολιάζοντας ως ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για ανέγερση μνημείου και «αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο για τα Τέμπη πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης, να εμπλακούν. Αλλά, εδώ συζητάμε για τον Άγνωστο Στρατιώτη. Στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτε. Θα αναγράφονται τα ονόματα, τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτός είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης», κατέληξε.
«Αν η συγκάλυψη ήταν ο σκοπός, γιατί μπάζωσαν μόνο δεξιά»
Για το μπάζωμα, ειδικότερα, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, σημείωσε ότι μπαζώθηκε μόνον η μία πλευρά, και διερωτήθηκε: «Αν η συγκάλυψη ήταν ο σκοπός, μπάζωσαν μόνο δεξιά και δεν μπάζωσαν αριστερά;».
- Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας - Κλείνει το προξενείο στη Βόννη
- «Έγιναν μέρος της τοπικής κοινωνίας»: Το «αντίο» της δασκάλας στην πολύτεκνη οικογένεια από τη Φουρνά
- Έπιασε απ' την κάμερα τη σύζυγό του να τον απατά... και κατέληξε στη φυλακή για παραβίαση ιδιωτικότητας
- Δολοφονία Τούπακ Σακούρ: Πώς ο «Keffe D» παγιδεύτηκε από τα ίδια του τα απομνημονεύματα