Πολιτική|05.03.2024 08:00

Νέα Αριστερά: Στον Μενουδάκο ο Χαρίτσης για τα email της Ασημακοπούλου

Νίκος Σβέρκος

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης επισκέπτεται σήμερα στις 10:30 ,την Αρχή Προστασίας Δεδομένων όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Νέας Αριστεράς, «η διαρροή (ή η αποστολή απο το υπουργείο εσωτερικών) προσωπικών δεδομένων πολιτών και των emails ψηφοφόρων του εξωτερικού για χρήση προεκλογικών αναγκών της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου δεν συνιστά μόνο κατάφωρη παραβίαση του GDPR. Αναδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το ψηφιακό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τα οποία είναι απόρρητα για στοχευμένες, εκλογικές και όχι μόνο, καμπάνιες».

«Ύποπτη η σιωπή της Κεραμέως»

Χαρακτηρίζουν μάλιστα «κάτι παραπάνω από ύποπτη» την «σιωπή της υπουργού εσωτερικών Νίκης Κεραμέως». Θέτουν σε το ερώτημα «πως είναι δυνατόν να έχει αποκαλυφθεί ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών είναι “σουρωτήρι”, άρα de facto πολιτική ευθύνη του υπουργείου εσωτερικών, η υπουργός να κρύβεται;».

«Ο πρωθυπουργός που μετέτρεψε την ΕΥΠ σε συνεργό του Predator, στη χώρα που το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες έπεσαν θύματα παράνομης παρακολούθησης, τι έχει να πει; Ρητορικό το ερώτημα» σημειώνουν τα ίδια στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Αλέξης ΧαρίτσηςπαρακολουθήσειςPredatorΆννα Μισέλ Ασημακοπούλουπροσωπικά δεδομέναΝέα αριστερά