Πολιτική|05.03.2024 20:41

Σαμαράς για καταδίκη Μπελέρη: «Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη»

Newsroom

«Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την καταδίκη του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας σε δύο χρόνια φυλάκισης από την αλβανική δικαιοσύνη

«Η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη», διαμηνύει. 

Σημειώνεται ότι το ειδικό δικαστήριο  έκρινε ένοχο τον Φρέντι Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια στον Φρέντι Μπελέρη ενώ στον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, επιβλήθηκαν 18 μήνες με τριετή αναστολή. Οι συνήγοροι τους αναμένεται να κάνουν έφεση για την απόφαση.

Πέτρος Μπελέρης: «Η απόφαση εξυπηρετεί 100% τις επιδιώξεις της αλβανικής κυβέρνησης»

«Η απόφαση εξυπηρετεί 100% τις επιδιώξεις της αλβανικής κυβέρνησης, τη στιγμή που έχει καταπέσει κάθε επιχείρημά τους. Θέλουν να μας οδηγήσουν ξανά σε εκλογές αλλά ποιο νόημα θα έχουν αυτές, αφού προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη βγει ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος; Πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση πλέον η ελληνική κυβέρνηση. Όλοι οι Χειμαρριώτες είμαστε αποφασισμένοι. Σήμερα έξω από το δικαστήριο υπήρχαν 100  άτομα, χώρια πόσα ήταν μέσα στην αίθουσα. Πρόκειται για μία ιστορική δική, η οποία εξελίχθηκε με το χειρότερο τρόπο για την ελληνική πλευρά. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με κόσμιο τρόπο και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος», τόνισε, μιλώντας στο ethnos.gr ο Πέτρος Μπελέρης γιος του Φρέντυ Μπελέρη. 

Φρέντυ ΜπελέρηςΧειμάρραΑντώνης ΣαμαράςΑλβανίαειδήσεις τώρα