Πολιτική|08.03.2024 10:52

Καραθανασόπουλος για «sugar daddies»: «Είναι σεξιστικό το να καταγγέλλεις την εκπόρνευση;»

Newsroom

Στον μεγάλο θόρυβο που προκλήθηκε από τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα περί «sugar daddies» αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλο τονίζοντας η αναφορά του γενικού γραμματέα έγινε απλά για να καταγγελθεί η εκπόρνευση των φοιτητών.

Ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για αυτογελοιοποίηση όλων όσων έσπευσαν να επιτεθούν στον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη χθεσινή του τοποθέτηση και το «Sugar Daddies» που χρησιμοποίησε και μιλώντας στο OPEN, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναρωτήθηκε γιατί «δεν σας κάνει εντύπωση ότι 5 ώρες μετά την αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και μετά υπήρξε η αντίδραση από τα υπόλοιπα κόμματα». Και συνεχίζει: «Αυτός ο ντόρος των πολιτικών κομμάτων τους οδηγεί σε αυτογελοιοποίηση. Γιατί τους ενόχλησε η καταγγελία της σαπίλας και όχι η ίδια η σαπίλα».

Είναι μια πραγματικότητα η οποία καταγράφεται

Ο κ. Καραθανασόπουλος υπεραμύνθηκε της δήλωσης Κουτσούμπα λέγοντας ότι ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε μια αναφορά που αποτελεί πραγματικότητα «σε σκανδιναβικές χώρες, στη Βρετανία, στην Ολλανδία, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία. «Εμείς είπαμε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το να καταγγείλεις την εκπόρνευση είναι σεξιστικό;». Και προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ: «Ακούμε τερατουργήματα. Από το πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ σήμερα (8/3) το πρωί ακούστηκε πως το ΚΚΕ θεωρεί πόρνες όλες τις φοιτήτριες της Ολλανδίας . Είναι εξωφρενικά πράγματα. Εμείς λέμε πως υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και έχουν καταγραφτεί. Υπάρχει δημοσίευμα που λέει για ένα εκατομμύριο φοιτήτριες παγκοσμίως που φτάνουν σε αυτό το σημείο για να καλύψουν τα έξοδα σπουδών τους».

«Να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί αυτά τα φαινόμενα;»

Κλείνοντας ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε: «Καταδικάζει μια πραγματικότητα ο κ. Κουτσούμπας που εξαναγκάζει φοιτήτριες και φοιτητές να καταφεύγουν σε τέτοιες υπηρεσίες για να καλύψουν τα δάνεια τους. Να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί αυτά τα φαινόμενα; Κανείς δεν μίλησε για γενική τάση. Η γενική τάση είναι να υπερχρεώνονται τα νέα παιδιά και κάποια από αυτά να αναγκάζονται να πουλούν τέτοιες υπηρεσίες για να πληρώνουν τα έξοδά τους».

ειδήσειςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕειδήσεις τώρα