Πολιτική|08.03.2024 11:29

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα για «sugar daddies»: «Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι όσες δεν έχουν χρήματα εκδίδονται»

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Επίθεση» στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα για «sugar daddies».

«Υπέθεσα ότι ζητήσατε τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας. Μην μας κατηγορείται για αντικομουνισμό  κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας» ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα εκδίδονται. Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομουνιστική χώρα. Απαράδεκτος τρόπος και δεν έχετε το θάρρος να πείτε συγγνώμη έκανα λάθος».

Κουτσούμπας: Καταγγείλαμε τους εμπόρους λευκής σαρκός, όχι τις γυναίκες

Διαφημίσεις από «κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες» που «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους», παρουσίασε σήμερα (8/3) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, με φόντο τη σφοδρή αντιπαράθεση για το «sugar daddies».

Μια μέρα μετά τα όσα είπε και μετά από σωρεία αντιδράσεων τόσο στα social media όσο και από τα κόμματα, ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διερωτήθηκε «γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;». Συνεχίζοντας είπε πως «αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια».

«Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα»

Και συνέχισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας«γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες Ευρώπης;», ενώ αναφέρθηκε σε διαφημίσεις που αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, τα λεγόμενα του στα πρακτικά.

«Αυτούς τους αλιτήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ.

ΚΚΕΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσειςειδήσεις τώραΒουλήΔημήτρης Κουτσούμπας