Χαρίτσης για την ομοτρανσφοβική επίθεση: Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος
Newsroom«Να πάρουν άμεσα θέση τα πολιτικά κομματα και οι βουλευτές/τριες της Θεσσαλονικης. Να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που ζητούν δικαιοσύνη. Να ορθώσουμε μέτωπο στον φασισμό» κάλεσε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή την ομοτρανσφοβική επίθεση χθες βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.
Όπως τόνισε: «Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος. Δεν θα φοβηθούμε»
Η ανάρτηση
Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους είναι η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία και στη μισαλλοδοξία. Είναι μια συγκέντρωση αλληλεγγύης και ελπίδας. Υπεράσπισης της δημοκρατίας μας. Υπεράσπισης του δικαιώματος όλων των ατόμων στην ασφάλεια και στον σεβασμό.
Η προσπάθεια μιας παρακρατικής συμμορίας να διαλύσει τη συγκέντρωση έπεσε στο κενό. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Κάθε τους εμφάνιση υπογραμμίζει την ιδιόμορφη ανοχή της αστυνομίας, τη λογική του δίκιου του ισχυρού και το βαθύτερο πρόβλημα της διείσδυσης της Ακροδεξιάς στο χώρο της νεολαίας.
Να πάρουν άμεσα θέση τα πολιτικά κομματα και οι βουλευτές/τριες της Θεσσαλονικης. Να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που ζητούν δικαιοσύνη. Να ορθώσουμε μέτωπο στον φασισμό.
Καμία ανοχή στο σκοτάδι και στο μίσος. Δεν θα φοβηθούμε.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο