Πολιτική|12.03.2024 10:00

Κεχαγιά στο OPEN: Θα πιέζουμε για την αλήθεια για τα Τέμπη - Τι είπε για τις επιχειρήσεις Κασσελάκη

Newsroom

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά για την τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας πως ως αξιωματική αντιπολίτευση «δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια. Το αίτημά μας είναι η δικαιοσύνη, ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και όχι μόνο και άρση της βουλευτικής του ασυλίας». Παράλληλα, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως «όλα θα έρθουν στο φως, στην ώρα τους».

Η κυρία Κεχαγιά ξεκίνησε λέγοντας πως: «Έχει περάσει ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη και δεν έχουμε δει πρόοδο καν στις παθογένειες που υπήρχαν. Για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε ο πολίτης να νιώσει ασφάλεια στο να χρησιμοποιεί τα ελληνικά τρένα, πρέπει να περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα και η εκάστοτε κυβέρνηση πρέπει να δείξει εμπράκτως πως ενισχύει τον ελληνικό σιδηρόδρομο και ότι πραγματικά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας».

«Η Εξεταστική Επιτροπή έληξε άδοξα - Να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας του Καραμανλή»

«Η ευρωπαϊκή εισαγγελία αναφέρει πως εάν υπήρχε η σύμβαση 717, -την οποία αμέλησε ο κ. Καραμανλής να υπογράψει-, δεν θα είχε συμβεί αυτό το δυστύχημα, αυτό το έγκλημα. Και η ευρωπαϊκή εισαγγελία δεν είναι κάποιος λαϊκιστής στην ΕΕ», επισήμανε, ενώ παράλληλα αναφερόμενη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη που ολοκλήρωσε χτες τις εργασίες της είπε: «Το ένα είναι το επικοινωνιακό. Αυτό που έκανε η κυρία Κωνσταντοπούλου, αρνούμενη να βγει από την αίθουσα στην οποία θα συνεδρίαζε η Εξεταστική. Και προφανώς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ο τρόπος που το διαχειρίζεται η κυρία Κωνσταντοπούλου. Το άλλο σημείο είναι πως η Εξεταστική Επιτροπή έληξε άδοξα, ψηφίζοντας το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που λέει ΄’όλα μέλι γάλα, αν δεν ήταν και 2-3 άνθρωποι που έκαναν τα λάθη τους, δεν θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία’’. Έχουν γίνει εγκληματικές παραλείψεις και ζητάμε να αποδοθούν και ποινικές, πέραν των πολιτικών, ευθύνες και στον πρώην υπουργό Μεταφορών, κ. Καραμανλή. Βεβαίως να ελεγχθεί και ο κ. Σπίρτζης, το λέμε από την πρώτη στιγμή. Αλλά ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης είπε πως θέλει να ελεγχθούν τα πεπραγμένα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό λέει πάρα πολλά. Εμείς λέμε να πάμε στη δικαιοσύνη το θέμα και εκεί να υπάρξει και άρση της βουλευτικής ασυλίας».

«Επιχειρείται κουκούλωμα από την κυβέρνηση»

«Επιδιώξαμε στον ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα να είναι ενιαίο, αλλά δεν βρέθηκε αυτός ο κοινός τόπος. Ενδεχομένως για πολιτικούς λόγους», ανέφερε για τα ξεχωριστά πορίσματα που εξέδωσε το κάθε κόμμα.

«Αν η κυβέρνηση εννοούσε αυτό που λέει ΄’όλα στο φως, δικαιοσύνη’’, θα το έκανε. Επιχειρείται συγκάλυψη, αυτό που κοινώς λέμε, κουκούλωμα. Ένοχη σιωπή», επισημαίνει η κυρία Κεχαγιά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα επίσης «πώς γίνεται στην Εξεταστική να παρακάμφθηκαν δύο υπουργοί Μεταφορών της ΝΔ, ο κ. Λιάπης και ο κ. Στυλιανίδης, αλλά πήγαμε στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ρέππα πχ, αλλά αυτοί οι δύο δεν εκλήθησαν στην Επιτροπή; Δεν ήθελαν να σκαλίσουν περιπτώσεις και πεπραγμένα του παρελθόντος. Ο καθένας ξέρει τι σκελετούς κουβαλά στην ντουλάπα του».

Όπως τόνισε «εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια. Σήμερα πηγαίνει η Επιτροπή με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο για να παραδώσει το πόρισμα. Το αίτημά μας είναι η δικαιοσύνη, ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και όχι μόνο και άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Και θα επιμείνουμε».

«Ενοχλεί την κυβέρνηση ο Κασσελάκης - Θα μεταβιβάσει τις εταιρείες και θα δηλώσει Πόθεν Έσχες» 

Για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν προκαλέσει κόντρα με την κυβέρνηση, η κυρία Κεχαγιά ανέφερε: «ο πρωθυπουργός και η ΝΔ έχουν μια μεγάλη και καλή ιδιότητα να κάνουν το άσπρο μαύρο. Λέει ο πρωθυπουργός πως ο ΣΥΡΙΖΑ διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό επειδή υπήρξε το ευρωπαϊκό ψήφισμα; Λέει ότι είναι λαϊκιστές και ανθέλληνες οι 330 ευρωβουλευτές που ψήφισαν το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου; Όλοι είναι εναντίον της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αλλά ο κ. Κασσελάκης έχει εταιρείες στο εξωτερικό. Σοβαρά μιλάμε; Είναι θέμα δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων. Ενοχλεί ο κ. Κασσελάκης. Όλα θα έρθουν στο φως και θα έρθουν στην ώρα τους και όταν ο κ. Κασσελάκης θα πει τι ακριβώς συμβαίνει. Θα πει τι έχει και τι είχε. Άλλοι δεν έλεγαν και δεν έβαζαν στο Πόθεν Έσχες τους ακίνητα στο Παρίσι, σπίτια ιστορικά, του Βολτέρου κτλ». 

«Το επιχειρείν από έναν επιχειρηματία είναι κάτι μεμπτό; Ο κ. Κασσελάκης ήρθε ως επιχειρηματίας και πήρε μέρος σε εσωκομματικές εκλογές, όχι βουλευτικές. Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα φορτία που της πιέζουν την πλάτη και την βαρύνουν, όπως το έγκλημα στα Τέμπη», συνέχισε η κυρία Κεχαγιά.

«Στον προβλεπόμενο από την νομοθεσία χρόνο, ο κ. Κασσελάκης θα υποβάλλει δήλωση Περιουσιακής κατάστασης. Δεν ήταν υπόχρεος έως τώρα να υποβάλλει Πόθεν Έσχες», επισημαίνει.

Σε ερώτηση εάν θα μεταβιβάσει αλλού τις εταιρείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «προφανέστατα».

Τέλος, καταδίκασε σθεναρά την επίθεση κατά των δύο τρανσέξουαλ ανθρώπων στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς και τις επιθέσεις κατά πολιτικών, καλώντας και την Εκκλησία να ρίξει τους τόνους. 

εξεταστική επιτροπήΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΤέμπηΚώστας Καραμανλήςειδήσεις τώραΒούλα Κεχαγιά