Πολιτική|13.03.2024 19:49

Μητσοτάκης: Στον αέρα η ημερομηνία συνάντησης με Μπάιντεν - Ο ρόλος του συνεδρίου της ΝΔ

Newsroom

Δεν επιβεβαιώνεται από κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 4 Απριλίου, δηλαδή την ημερομηνία που αποκάλυψε νωρίτερα την Τετάρτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Σημειώνεται ωστόσο πως στις 4 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Φέτος μάλιστα, όπως μεταδίδει και η δημοσιογράφος του OPEN Γεωργία Γεραντζιώτη, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία πολλών ομογενειακών οργανώσεων και των πιο επιφανών εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.


Το συνέδριο της ΝΔ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι ακυρώθηκε. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η ανακοίνωση της συνάντησης ξένων ηγετών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ή ακόμα και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους γίνεται πάντα από την Ουάσιγκτον.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες είχαν κυκλοφορήσει φήμες και από διπλωματικές πηγές πως στην εκδήλωση της 4ης Απριλίου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες καθώς στις 5 Απριλίου ξεκινάει το συνέδριο της ΝΔ. Δεν αποκλείεται επομένως η επίσκεψη του πρωθυπουργού να πάει νωρίτερα από τις 4 Απριλίου προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στη χώρα μας για το συνέδριο της ΝΔ.

Λευκός ΟίκοςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραελληνική επανάστασηειδήσειςΤζο Μπάιντεν