Πολιτική|18.03.2024 13:55

Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Χώρα κλειδί για τη σταθερότητα η Αίγυπτος

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ανησυχία για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, κατά τις ίδιες πηγές, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Γιώργος ΓεραπετρίτηςΑίγυπτοςΑντονι Μπλίνκενειδήσεις τώρα