Πολιτική|20.03.2024 21:30

Κρήτη: Επίσκεψη Καιρίδη με φόντο τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Newsroom

Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη στην Κρήτη έχει προγραμματιστεί για τέλος του μήνα .

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς Κρήτη και Γαύδο είναι κάτι το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου ενώ συζητήθηκε και στην σύνοδο που έγινε στο Κάιρο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Περιφέρειας και των δήμων του νησιού.

Στόχος της συνάντησης είναι να ακουστούν οι προτάσεις όλων των πλευρών για το πως θα αντιμετωπιστούν αυτές οι ρoές.

Ένα δεύτερο ζήτημα που θα τεθεί, είναι οι χώροι φιλοξενίας στο νησί μιας και η Κρήτη δεν διαθέτει δομές αλλά προσωρινούς χώρους. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι προσωρινής φιλοξενίας σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός μετανάστευσης πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη σε οκτώ περιφερειακές ελεγχόμενες δομές προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο τις προηγούμενες ημέρες.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής να ενημερωθεί ο κ. Καιρίδης για το ποια είναι η κατάσταση μέσα στις δομές αλλά και πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συζητά την προοπτική αναβάθμισης αυτών των δομών που ίσως σημαίνει και την επέκταση τους, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερο κόσμο σε περίπτωση που αυξηθούν οι ροές προς την Ελλάδα.

ΚρήτηΔημήτρης Καιρίδηςειδήσεις τώρα