Πολιτική|26.03.2024 21:51

Πρόταση δυσπιστίας - Κωνσταντοπούλου: Να γίνει προανακριτική για τον Μητσοτάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Υπογράψαμε γιατί πιστεύουμε ότι οι συγγενείς δικαιούνται να ελπίζουν και εμείς για αυτό θα λειτουργήσουμε, ότι θα σταματήσετε να στραγγαλίζετε τη δικαιοσύνη», τόνισε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι προκύπτει ευθέως συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών  και αυτή βρίσκεται στην παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και στο υλικό που διανεμήθηκε.

«Τους άλλους μπορεί να τους κατηγορείτε κ. Βορίδη. Για εμάς δεν έχετε να πείτε τίποτα. Ως υπερασπίστρια των οικογενειών των θυμάτων, δεν ζητώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από  εμένα αλλά από τους πολίτες. Καλείται από το ίδιο το αίσθημα δικαίου από όλους τους πολίτες. Η Πλεύση Ελευθερίας σε αυτή την συζήτηση θα σας ζητήσει εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, μάλιστα, ζήτησε  να αναθεωρηθεί ο κανονισμός που προβλέπει την επιλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. «Εμείς το δηλώνουμε ότι αποποιούμαστε κάθε προστασία ασυλίας και σας  καλούμε να προτείνετε εσείς την σύσταση προανακριτικής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή  και όποιον άλλον υπεύθυνο», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤέμπηΚώστας Αχ. Καραμανλήςειδήσεις τώραπρόταση μομφήςπρόταση δυσπιστίας