Πολιτική|02.04.2024 11:11

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Μήνυση και αγωγή κατά της Έλενας Ακρίτα - Νέα ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Μήνυση και αγωγή κατά της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενας Ακρίτα, καταθέτει η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ η Έλενα Ακρίτα προχώρησε σε νέα ανάρτηση στα social media. Η σύζυγος του πρωθυπουργού τονίζει πως ό,τι αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Ακρίτα είναι συκοφαντικό και μηνύσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, είχε προαναγγείλει προσφυγή της κ. Γκραμπόφσκι στη δικαιοσύνη για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, ενώ ο πρωθυπουργός σε προσωπικό τόνο ζήτησε «να αφήσουν τη σύζυγό του έξω από την πολιτική αντιπαράθεση»

Η νέα ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Η κ. Ακρίτα αναφέρει ότι δεν θα κάνει το «χατίρι» στον κ. Μητσοτάκη που «προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών», ενώ καλεί την κυβέρνηση να αποφασίσει εάν «η επίθεση είναι πολιτική ή προσωπική».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκανδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από την Μεταπολίτευση και μετά.

Πάμε λοιπόν.

Στο ΒΗΜΑ και στην ΕΣΤΙΑ θα κάνετε μήνυση ή μπα;

Ζήτησα αμέσως άρση ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα ζητήσει;

Αφού το θέμα είναι «οικογενειακό» κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφειο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;

Κατάχρηση εξουσίας λεγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα.

Ή η «επίθεση» είναι πολιτική, ή είναι προσωπική. Αποφασίστε.

Είστε και άσχετοι, μόνο σεξισμός δεν είναι αυτό. Θα ήταν αν σχολίαζα το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση. Αντιθετα, θέτω μόνο πολιτικά ερωτήματα: τα 40 ακίνητα, το σπίτι του Βολταίρου, το κοινό #νοτ πόθεν εσχες.

Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν πώς αποκτήθηκε και το τελευταίο τούβλο που έχω στην κατοχή μου.

Εσείς για τα 40 ακίνητα;

Πρέπει να επαναφέρουμε για τα πολιτικά πρόσωπα το Πόθεν και να μην κρυβόμαστε πίσω από το Έσχες.

Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβαται. Ή μήπως όχι;

Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως.

Αυτά και τέλος. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια στην ανέχεια και στην απελπισία.

Και αυτό θα πράξουμε. Δεν θα σάς αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Μαρινάκης: Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα είναι ανατριχιαστική

«Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα είναι ανατριχιαστική. Δεν είναι απλά ψέματα. Είναι πράγματα που δεν έχουν απασχολήσει καμία διαδικασία» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Υπάρχει η πολιτική αντιπαράθεση …υπάρχει η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με σφοδρές κατηγορίες και υπάρχει και η απογείωση της χυδαιότητες που είναι οι προσωπικές υποθέσεις. Είναι όταν αυτές οι επιθέσεις είναι εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Action 24.

«Αυτονόητο ότι θα προχωρήσει η νομική διαδικασία»

«Δεν είναι ένα ανώνυμο τρολ του διαδικτύου. Δεν υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε απειλεί το πολίτευμα να πέσει κάτω. Δεν μπορεί κάποιοι κρυπτόμενοι να σπιλώνουν ανθρώπους. Γνωρίζουν ότι αυτή η αρένα είναι επικίνδυνη», πρόσθεσε.

«Η κ. Ακρίτα έκανε χυδαία συρραφή αναρτήσεων από συγκεκριμένα κέντρα που είναι στο διαδίκτυο και επιτίθενται στη ΝΔ» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Καταλήγοντας τόνισε: «Όχι οικογένειες, όχι συζύγους, όχι παιδιά. Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει εδώ και 50 χρόνια…Ο  κόσμος έχει προβλήματα θέλει να δει τι κάνουμε και έχουμε φτάσει στο σημείο. Είναι αυτονόητο ότι θα προχωρήσει όλη η νομική διαδικασία. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα όριο σε αυτόν τον βούρκο. Αν δεν είχαμε το παράδειγμα του 2012-2015 2015-2019 και είδαμε που οδήγησε αυτός ο βούρκος»

Μητσοτάκης: Αφήστε εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου

Θυμίζουμε ότι σε μια προσωπική ανάρτηση προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα για την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, αλλά και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή.

«Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», διαμηνύει ο πρωθυπουργός και σημειώνει επίσης:

«H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Κασσελάκης: «Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις άλλες οικογένειες»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι από την Έλενα Ακρίτα.

«Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις άλλες οικογένειες» σχολίασε σχετικά ο κ. Κασσελάκης, μετά την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα πάει μάρτυρας στο δικαστήριο για να υπερασπισθεί τη σύζυγό του Μαρέβα.

«Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης Πρωθυπουργός» αναφέρει επίσης, στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη.

Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης Πρωθυπουργός.

Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις ΑΛΛΕΣ οικογένειες, αυτές που δεν έχουν ισχύ και διασυνδέσεις, αλλά παλεύουν μόνες τους καθημερινά απέναντι στην αναλγησία πολιτικών που η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους».

Μαρέβα Γκραμπόφσκιειδήσεις τώρααγωγήΣΥΡΙΖΑΈλενα ΑκρίταΚυριάκος Μητσοτάκηςμήνυση