Νέα Αριστερά: Καταθέτει τροπολογία για την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία
NewsroomΣε κατάθεση τροπολογίας για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία προχωράει η Νέα Αριστερά. Την πρωτοβουλία προανήγγειλε πριν από λίγο σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής ο Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα λίγο αφότου το θύμα πήγε να καταγγείλει τον δολοφόνο της και να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.
Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση
«Χθες βράδυ είχαμε ακόμα μία γυναικοκτονία, έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου η 28χρονη γυναίκα είχε πάει για να ζητήσει προστασία. Δεν της την έδωσαν. Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της. Δεν της το έδωσαν.
Ενώ βρισκόταν ήδη στο Τμήμα, της είπαν να βγει έξω και να καλέσει την Άμεση Δράση. Εκεί, αναζητώντας βοήθεια, την βρήκε ο δολοφόνος της. Είναι η 5η γυναικοκτονία μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. Ως εδώ.
Δεν θα αφήσουμε γυναίκες να δολοφονούνται ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ρόλο παρατηρητών. Προχωράμε τώρα στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία. Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί. Επιπλέον απαιτούμε επιτέλους να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας σε νομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
Κανένα panic button δεν τις προστατεύει. Οι σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες τις προστατεύουν. Ούτε μία λιγότερη»
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη