Πολιτική|03.04.2024 07:05

Κασσελάκης: Συγκρούεται με την κυβέρνηση, ενόσω μετατοπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο

Νίκος Σβέρκος

Να ξεπεράσει το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών, δηλαδή να λάβει πάνω από 17%, θέτει ως στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, που στην χθεσινή του συνέντευξη συνέχισε την μετατόπισή του σε κεντρώες πολιτικές θέσεις. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και επέμεινε στην γραμμή σύνδεσης της δικαστικής αντιπαράθεσης Έλενας Ακρίτα και Μαρέβας Μητσοτάκη με την τραγωδία των Τεμπών.

5 αποτυχόντες θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου και δημοσιοποίησε χτες νέα λίστα υποψηφίων για τις προκριματικές, με δύο ονόματα να ξεχωρίζουν: Αυτά των δημοσιογράφων και παρουσιαστών, Δημήτρη Παπανώτα και Δημήτρη Πανόπουλου, που έχουν γίνει γνωστοί από τις συμμετοχές τους σε εκπομπές με κυρίως lifestyle περιεχόμενο. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δεν αρνήθηκε αυτήν την πτυχή της δημόσιας εικόνας του, υποστηρίζοντάς όμως πως είναι αυθεντικός.

Ο πρόεδρος του κόμματος διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα επιλέξει πέντε από τους αποτυχόντες των προκριματικών εκλογών, τους οποίους θα τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιό του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να αρνηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης.

Παράλληλα χαμήλωσε τον πήχη των ευρωεκλογών, καθώς έθεσε ως στόχο την υπέρβαση του 17% στην κάλπη. Διευκρίνισε μάλιστα ότι για τον ίδιο θα συνιστά «ανατροπή» ένα εκλογικό αποτέλεσμα στο οποίο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίσουν μικρή εκλογική διαφορά.

Μετατόπιση από παραδοσιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, δείχνοντας επιμονή στην σύγκρουση για το οικογενειακό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστική είναι η επιλογή του να συνδέει το θέμα της Μαρέβας Μητσοτάκη με την τραγωδία των Τεμπών, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «είναι λιγότερο οικογενειάρχες όσοι έχουν χάσει τα παιδιά τους;».

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εμφανίζει πολιτικά το κόμμα του ως περισσότερο «κεντρώο». Είπε πως το κόμμα του είναι «η μία Δημοκρατική Παράταξη, που ενώνει όλη την κεντροαριστερά», ενώ εμφανίστηκε συναινετικός σε θέματα που παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκρουστεί σφόδρα με την ΝΔ.

Τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ της επέκτασης του Φράχτη στον Έβρο, αλλά κατά της εργαλειοποίησής του, έδωσε σήμα συμφωνίας με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις βάσεις αρκεί να υπάρχουν τα κατάλληλα ανταλλάγματα, ενώ επέκρινε την ΝΔ για την ψήφο της στο ευρωκοινοβούλιο που οδηγεί στο να γίνει η Ελλάδα χώρα υποδοχής προσφύγων. Παράλληλα είπε πως δεν έχει γενικώς αγκυλώσεις, ενώ σημείωσε για τα πανεπιστήμια πως ο νόμος υπάρχει και η αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύθηκε ότι θα παρουσιάσει το «πόθεν έσχες» του πριν τις ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑευρωεκλογές 2024Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα