Βουλή: Αντιδράσεις για τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΜε αναφορές στην πρόσφατη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, ζήτησε από την κυβέρνηση να υπερψηφίσει την σχετική τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την όποια αναγνωρίζεται νομικό ο όρος γυναικοκτονία. «Η Βουλή δεν μπορεί να παραμένει απαθής σε ένα διαρκές έγκλημα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση να δείξει κοινωνικά αντανακλαστικά και να αφουγκραστεί την κοινωνική απαίτηση, γιατί αν δεν το κάνει δίνει μήνυμα ασυλίας στην πατριαρχία», υπογράμμισε, με τον βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη να προσθέτει ότι «προκαλεί οργή και αγανάκτηση κυρίως η στάση της αστυνομίας και της κυβέρνησης».
Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση
Ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του συμβάντος συμπεριλαμβανομένων και των ευθυνών των αστυνομικών αρχών. «Καμία γυναίκα, αδερφή κόρη δεν είναι ασφαλής πλέον και αυτό το ξέρουν όλοι. Εμείς στη Νέα Αριστερά, αυτό το έγκλημα το λέμε με το όνομά του: Γυναικοκτονία», τόνισε -από την πλευρά της- η Θεανώ Φωτίου και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια απέτυχε στο θέμα της ασφάλειας». « Η κυβέρνηση και αστυνομία βρίσκονται σε ρόλο παρατηρητή και ο κ. Χρυσοχοΐδης, κρύβεται πίσω από την ΕΔΕ και ανέχεται την προκλητική ανακοίνωση της αστυνομίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι σχετική επίκαιρη ερώτηση από το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να πληροφορηθεί αν στην περίπτωση της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα διαχείρισης υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας και αν το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ήταν επαρκώς στελεχωμένο και εξοπλισμένο το βράδυ της τραγικής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών