Πολιτική|04.04.2024 15:19

Κασιδιάρης: Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ

Newsroom

Σχολιάζοντας τη δίωξη σε βάρος των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και κατά του ίδιου για εξαπάτηση των εκλογέων, ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση των εκλογέων. 

«Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή. Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που κοινοποίησε η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη. 

Υποκρυπτόμενη ηγεσία 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε δίωξη κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη για εξαπάτηση των εκλογέων.

Η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι στο κόμμα υπήρχε υποκρυπτόμενη ηγεσία, καθώς πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ήταν  ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή, καθοδηγώντας τα στελέχη του κόμματος, αλλά και συμβάλλοντας καθοριστικά, ώστε το άγνωστο μέχρι πριν τις εκλογές κόμμα να καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός επί της ουσίας τους έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές και την πολιτική στήριξη.

Ηλίας Κασιδιάρηςειδήσεις τώραΣπαρτιάτες